Rinse the plums under cold water and remove the pits. Wash the chili peppers and remove seeds. Remove the skins from the garlic. Wash the tomatoes and cut out the core. Make a cut on them and pour boiling water over them. Then remove the skins from the tomatoes. Sterilize the jars in any way, boil the lids.
Сливы промойте под холодной водой и очистите от косточек. Перец чили вымойте и очистите от семян. Снимите шелуху с чеснока. Помидоры помойте, вырежьте из них сердцевину. Сделайте надрез на них и обдайте кипятком. Затем снимите с томатов кожицу. Банки простерилизуйте любым способом, крышки прокипятите.
Make a paste of plums and vegetables. Grind plums, garlic, tomatoes and hot peppers in a blender. Combine them in a saucepan. Add sugar and salt. Mix everything well.
Сделайте пасту из слив и овощей. Измельчите в блендере сливы, чеснок, помидоры и острый перец. Соедините их в кастрюле. Добавьте сахар и соль. Все хорошо перемешайте.
Cook adjika from plums. Place the pan with the mixture on the fire. Cook the sauce for 20 minutes, stirring constantly. Remove adjika from heat.
Сварите аджику из слив. Поставьте кастрюлю со смесью на огонь. Варите соус 20 минут, постоянно помешивая. Снимите аджику с огня.
Preserve adjika. Immediately place hot adjika from plums into dry, sterilized jars. Roll up the lids. Turn the jars upside down, wrap them in a warm blanket and leave until completely cooled - about 2 hours.
Законсервируйте аджику. Горячую аджику из слив сразу разложите в сухие стерилизованные банки. Закатайте крышки. Переверните банки вверх дном, укутайте теплым одеялом и оставьте до полного остывания — примерно на 2 часа.
Plum adjika will add a refined taste and restaurant-style appearance to fried zucchini. Place them on a plate and spread adjika on top.
Сливовая аджика придаст изысканный вкус и вид ресторанного блюда жареным кабачкам. Выложите их на тарелку и намажьте сверху аджикой.