Remove the butter from the refrigerator in advance; it should be at room temperature. Sift the flour through a sieve. Preheat the oven to 180 degrees. Place all the ingredients for the dough near the stove.
Достаньте заранее сливочное масло из холодильника, оно должно быть комнатной температуры. Просейте муку через сито. Разогрейте духовку до 180 градусов. Разложите все продукты для теста у плиты.
Prepare the choux pastry. Prepare the dough for homemade eclairs. Combine milk and water in a saucepan, add salt, sugar and butter. Place on the fire and bring to a boil. Then reduce the heat and add flour. Stir the flour with a spatula until it boils and the mixture becomes thick and homogeneous. Evaporate excess liquid by constantly stirring the dough. Remove the pan from the heat and cool the dough slightly. Add the eggs into the dough one at a time, stirring them in with a spatula. Place the finished dough into a piping bag.
Приготовьте заварное тесто. Приготовьте тесто для домашних эклеров. В кастрюле соедините молоко и воду, добавьте соль, сахар и сливочное масло. Поставьте на огонь и доведите до кипения. Затем убавьте огонь и всыпьте муку. Помешивайте муку лопаткой, пока она не заварится и масса не станет густой и однородной. Выпарите лишнюю жидкость, постоянно мешая тесто. Снимите кастрюлю с огня и немного остудите тесто. Яйца введите в тесто по одному, вмешивая их лопаткой. Готовое тесто переложите в кулинарный мешок.
Prepare for baking. Line a baking sheet or baking pan with parchment. Using a pastry bag, place future eclairs approximately 10 cm long. Bake for 30-40 minutes at 180 degrees.
Подготовьте к запеканию. На противень или форму для запекания выстелите пергамент. С помощью кондитерского мешка выложите будущие эклеры длиной приблизительно 10 см. Запекайте 30-40 минут при 180 градусах.
Prepare the cream. Beat the butter with a mixer, then gradually add condensed milk. Fill the eclairs with buttercream by making a slit on the side, or use a piping bag.
Приготовьте крем. Взбейте масло с помощью миксера, затем постепенно добавляйте сгущенное молоко. Наполните эклеры масляным кремом, сделав сбоку надрез, или воспользуйтесь кондитерским мешком.
After the eclairs are ready, melt hot chocolate in a water bath and pour it over the dessert in a thin stream. Eclairs covered with a pattern will look as if they were just brought from a pastry shop, and the taste of dark chocolate will perfectly complement sweet cakes.
После того, как эклеры будут готовы, растопите на водяной бане горячий шоколад и тонкой струйкой полейте им десерт. Эклеры, покрытые узором, будут выглядеть так, словно их только что принесли из кондитерской, а вкус горького шоколада идеально дополнит сладкие пирожные.