Remove the butter from the refrigerator ahead of time to warm it up. Sift the flour. Preheat the oven to 220 degrees. Warm all the ingredients for the cream to room temperature - this will make the cream more homogeneous.
Достаньте сливочное масло из холодильника заранее, чтобы оно согрелось. Просейте муку. Разогрейте духовку до 220 градусов. Согрейте до комнатной температуры все ингредиенты для крема — так крем получится однороднее.
Prepare the choux pastry. Prepare the dough for homemade eclairs. Combine milk and water in a saucepan, add salt, sugar and butter. Place on the fire and bring to a boil. Then reduce the heat and add flour. Stir the flour with a spatula until it boils and the mixture becomes thick and homogeneous. Evaporate excess liquid by constantly stirring the dough. Remove the pan from the heat and cool the dough slightly. Add the eggs into the dough one at a time, stirring them in with a spatula. Place the finished dough into a piping bag.
Приготовьте заварное тесто. Приготовьте тесто для домашних эклеров. В кастрюле соедините молоко и воду, добавьте соль, сахар и сливочное масло. Поставьте на огонь и доведите до кипения. Затем убавьте огонь и всыпьте муку. Помешивайте муку лопаткой, пока она не заварится и масса не станет густой и однородной. Выпарите лишнюю жидкость, постоянно мешая тесто. Снимите кастрюлю с огня и немного остудите тесто. Яйца введите в тесто по одному, вмешивая их лопаткой. Готовое тесто переложите в кулинарный мешок.
Prepare for baking. Place the future eclairs on a baking sheet with parchment paper using a pastry bag. You can make them round. Bake for the first 10 minutes at 220 degrees, then 20 minutes at 180 degrees.
Подготовьте к запеканию. На противень с пергаментной бумагой выложите кондитерским мешком будущие эклеры. Можно их сделать круглыми. Выпекайте первые 10 минут при 220 градусах, затем 20 минут при 180 градусах.
Prepare the cream. Mix boiled condensed milk and butter in a blender at low speed. Add cognac and regular condensed milk and stir again until smooth.
Приготовьте крем. Смешайте в блендере на медленной скорости вареную сгущенку и масло. Добавьте коньяк и обычное сгущенное молоко и снова перемешайте до однородности.
Fill the eclairs. Cut the side of the eclairs not completely, or use a culinary syringe and fill the cakes with filling. Let the eclairs soak and place in the refrigerator for a couple of hours.
Наполните эклеры. Надрежьте эклеры сбоку не до конца либо используйте кулинарный шприц, наполните пирожные начинкой. Дайте эклерам пропитаться и отправьте в холодильник на пару часов.
To make the presentation beautiful, you can sprinkle the eclairs with powdered sugar and decorate the plate with fresh berries.
Для красоты подачи можно посыпать эклеры сахарной пудрой, а также украсить тарелку свежими ягодами.