Sift the flour to make the dough lighter after baking. Cut the butter into cubes and leave to soften at room temperature - this way, when kneading, the dough will acquire the correct uniform consistency. Turn on the oven to heat to 200 degrees and grease a baking tray with vegetable oil.
Просейте муку, чтобы тесто было более легким после выпекания. Сливочное масло нарежьте кубиками и оставьте размягчаться при комнатной температуре — так тесто при замесе приобретет правильную однородную консистенцию. Включите духовку, чтобы она разгорелась до 200 градусов и смажьте противень для выпечки растительным маслом.
Prepare the dough from whole wheat flour. Pour water into a saucepan, add oil, salt, put on fire and bring to a boil. Stir, add flour and mix the dough vigorously until smooth. Turn off the heat and cool the mixture. Then add the eggs one at a time. After each egg, thoroughly mix the dough, which should be viscous, thick enough and not run off the spoon.
Приготовьте тесто из цельнозерновой муки. В кастрюлю налейте воду, добавьте масло, соль, поставьте на огонь и доведите до кипения. Перемешайте, добавьте муку и интенсивно мешайте тесто до однородного состояния. Огонь выключите и остудите массу. Затем добавьте поочередно яйца. После каждого яйца тщательно перемешивайте тесто, которое должно получиться вязким, достаточно густым и не стекать с ложки.
Bake homemade eclairs. Transfer the dough into a pastry bag or syringe. Pipe strips 5-7 cm long onto a baking sheet. Place the baking sheet in a preheated oven and bake for about 30 minutes. Remove the finished eclairs from the oven and cool.
Испеките домашние эклеры. Тесто переложите в кондитерский мешок или шприц. Выдавите на противень полоски длиной 5-7 см. Поставьте противень в заранее разогретую духовку и выпекайте около 30 минут. Готовые эклеры достаньте из духовки и остудите.
Prepare the custard. Pour milk into a small saucepan and place on the stove. In a separate pan, mix flour, sugar, egg. Add milk to the resulting mass in small portions and stir until smooth. Place on the stove over low heat. Stir the cream constantly until large bubbles begin to form. Remove from heat, cool completely and beat the cream with softened butter.
Приготовьте заварной крем. В небольшую кастрюлю налейте молоко и поставьте на плиту. В отдельной кастрюле смешайте муку, сахар, яйцо. В полученную массу небольшими порциями добавьте молоко и размешайте до однородности. Поставьте на плиту при слабом огне. Постоянно помешивайте крем, пока на нем не начнут образовываться крупные пузыри. Снимите с огня, полностью остудите и взбейте крем с размягченным сливочным маслом.
Fill the eclairs with cream. Using a pastry syringe or knife, lightly poke holes in the side of the eclairs and fill them with a small amount of custard. Fill all eclairs with cream. Let the cakes soak slightly and serve.
Наполните эклеры кремом. С помощью кулинарного шприца или ножа делайте легким движением дырочки в боку эклеров и наполняйте их небольшим количеством заварного крема. Заполните кремом все эклеры. Дайте пирожным слегка пропитаться и подавайте к столу.
Before serving, sprinkle the delicious dessert with powdered sugar.
Перед подачей вкусный десерт посыпьте сахарной пудрой.