Wash the meat and peel the vegetables. Prepare a pot for cooking meat. Select suitable jars for jellied meat and sterilize them. To serve, rinse the parsley and separate the coarse stems from the branches.
Помойте мясо, а овощи очистите от кожуры. Приготовьте кастрюлю для варки мяса. Выберите подходящие банки для холодца и простерилизуйте их. Петрушку для подачи промойте и отделите грубые стебли от веточек.
Cook the meat. Chop the pork into pieces, place in a saucepan, cover with water and bring to a boil. After boiling, skim off the foam and simmer over low heat until the meat begins to fall off the bone - about 1.5-2 hours.
Сварите мясо. Порубите свинину на куски, сложите в кастрюлю, залейте водой и доведите до кипения. После закипания снимите пену и варите на маленьком огне, пока мясо не начнет отставать от кости — около 1,5-2 часов.
Prepare the broth. Remove the pork from the broth and set aside to cool. Bring the broth to a boil again. When the meat has cooled slightly, remove it from the bones and cut into small pieces. Place the pieces of meat in the broth, add salt, pepper and bay leaf and cook for another 6-7 hours.
Приготовьте бульон. Достаньте свинину из бульона и положите остывать. Бульон еще раз доведите до кипения. Когда мясо немного остынет, отделите его от костей и порежьте на маленькие кусочки. Положите кусочки мяса в бульон, добавьте соль, перец и лавровый лист и варите еще 6-7 часов.
Preserve the jellied meat. Pour the broth with meat into sterile jars, close the lids, turn them over and cover them with a blanket. When the jars have cooled completely, store them in a cool place (refrigerator or cellar).
Законсервируйте холодец. Разлейте бульон с мясом по стерильным банкам, закройте крышками, переверните и накройте их одеялом. Когда банки полностью остынут, уберите их на хранение в холодное место (холодильник или погреб).
Before serving, cut the jellied meat into portions, place on a plate and garnish with drops of horseradish and parsley sprigs.
Перед подачей нарежьте холодец порционными кусками, разложите на блюде и украсьте каплями столового хрена и веточками петрушки.