Wash the necks well. Prepare a pan in which you will cook the jellied meat, as well as a form for hardening. Peel the onion. Wash the parsley and separate the thin branches from the stems.
Хорошо помойте шейки. Приготовьте кастрюлю, в которой будете варить холодец, а также форму для застывания. Очистите лук от шелухи. Зелень петрушки промойте и отделите тонкие веточки от стеблей.
Boil the chicken necks. Place the chicken necks in a saucepan and cover with plenty of water. Bring the meat to a boil and skim off the foam. Cover the meat with a lid and cook for 1 hour over low heat. Then add 1 tsp. salt, onion, bay leaf and pepper, cook for another 1 hour.
Отварите куриные шейки. Выложите куриные шейки в кастрюлю и залейте большим количеством воды. Доведите мясо до кипения и снимите пену. Накройте мясо крышкой и варите в течение 1 часа на медленном огне. Затем добавьте 1 ч. л. соли, луковицу, лавровый лист и перец, варите еще 1 час.
Prepare the meat for pouring. Remove the tails from the broth and set them aside. When the meat has cooled, separate it from the bones and place in a jellied dish. Strain the broth, removing the onion and spices.
Подготовьте мясо для заливки. Достаньте шейки из бульона и отложите их в сторону. Когда мясо остынет, отделите его от костей и выложите в форму для холодца. Процедите бульон, убрав лук и специи.
Let the jellied meat freeze. Pour the prepared meat with broth and place the molds in the refrigerator to harden. Jellied meat in small molds will harden in 2 hours, in large ones - in 6-8 hours.
Поставьте холодец застывать. Залейте подготовленное мясо бульоном и поставьте формы в холодильник для застывания. Холодец в небольших формочках застынет за 2 часа, в больших — за 6-8 часов.
Remove the frozen jellied meat from the mold and place on a serving plate. Garnish the neck jellied meat with parsley sprigs.
Достаньте застывший холодец из формы и выложите на сервировочное блюдо. Украсьте холодец из шеи веточками петрушки.