Wash the meat and prepare a large cooking pot. Peel the carrots and onions. Wash vegetables and herbs for serving. Prepare forms for jellied meat.
Помойте мясо, приготовьте большую кастрюлю для варки. Очистите морковь и луковицу от кожуры. Помойте овощи и зелень для подачи. Подготовьте формы для холодца.
Cut the meat into pieces, place in a saucepan and add water so that it completely covers the meat. When foam forms, drain the water and transfer the meat to a pressure cooker and cover with fresh water.
Порежьте мясо на куски, сложите в кастрюлю и залейте водой так, чтобы она полностью покрыла мясо. Когда образуется пенка, слейте воду, а мясо переложите в скороварку и залейте свежей водой.
Boil meat and vegetables in a pressure cooker. Cut one carrot into several pieces and place it with the meat, along with the peeled onion. Add pepper, bay leaf and salt. Close the lid of the pressure cooker and set the “Stew” mode for 2 hours.
Отварите мясо с овощами в скороварке. Одну морковь порежьте на несколько частей и положите к мясу, туда же положите очищенную луковицу. Добавьте перец, лавровый лист и соль. Закройте крышку скороварки и установите режим "Тушение" на 2 часа.
Process the broth for pouring. Skim off any foam that has formed and remove the meat and vegetables. Strain the broth into a separate pan using a sieve or gauze, bring it to a boil and cool.
Обработайте бульон для заливки. Снимите образовавшуюся пену, достаньте мясо и овощи. Бульон процедите в отдельную кастрюлю с помощью сита или марли, доведите его до кипения и остудите.
Let the jellied meat freeze. Separate the meat from the bones and place it in a tray or mold for jellied meat. Cut the second raw carrots and garlic into circles and add to the meat. Pour in the broth and place the jellied meat in the refrigerator to harden for about 7 hours.
Поставьте холодец застывать. Отделите мясо от костей и разложите его в лоточке или формочке для холодца. Вторую сырую морковь и чеснок порежьте кружками и положите к мясу. Залейте бульоном и поставьте холодец в холодильник для застывания примерно на 7 часов.
To make the jellied meat look beautiful on the table, decorate it with vegetables and herbs. Finely chop the dill, make slices of cucumbers and tomatoes. Before serving, sprinkle the jellied meat with herbs and place vegetables on top.
Чтобы холодец красиво смотрелся на столе, украсьте его овощами и зеленью. Мелко нарежьте укроп, сделайте нарезку из огурцов и помидоров. Перед подачей посыпьте холодец зеленью, а сверху выложите овощи.