Rinse the meat well, remove fat and rough parts. Rinse and peel the vegetables. Prepare a large pan and molds for jellied meat.
Мясо хорошо промойте, очистите от жира и грубых частей. Овощи сполосните и очистите. Приготовьте большую кастрюлю и формы для холодца.
Boil the meat for jellied meat. Place the pork legs in a large saucepan and add about 3 liters of water. Place on low heat and cook for 5 hours with the lid closed. Periodically remove foam from the surface. Then place the beef in the pan and leave to cook for another 3 hours.
Отварите мясо для холодца. Свиные ножки положите в большую кастрюлю и налейте примерно 3 литра воды. Поставьте на маленький огонь и варите 5 часов под закрытой крышкой. Периодически снимайте с поверхности пену. После выложите в кастрюлю говядину и оставьте вариться еще на 3 часа.
Season the broth with vegetables and spices. Coarsely chop the onion and carrots. Add vegetables to the pan, add pepper and bay leaf. Add salt and cook for another 1 hour. Then transfer the meat to a separate container and leave to cool. Strain the broth through a sieve or cheesecloth, separating the vegetables and spices.
Заправьте бульон овощами и специями. Крупно нарежьте лук и морковь. Добавьте овощи в кастрюлю, положите перец и лавровый лист. Посолите и варите еще 1 час. Затем мясо переложите в отдельную емкость и оставьте остывать. Процедите бульон через сито или марлю, отделив овощи и специи.
Prepare jellied meat from beef and pork. After cooling, cut the pork and beef into small pieces. Chop the garlic and add to the meat. Place the finished parts into molds. Fill the future jellied meat with broth and leave it to harden in the refrigerator for 4 hours.
Приготовьте холодец из говядины и свинины. После остывания свинину и говядину нарежьте небольшими кусочками. Измельчите чеснок и добавьте к мясу. Разложите готовые части по формам. Залейте будущий холодец бульоном и отправьте застывать в холодильник на 4 часа.
Serve pork and beef jellied meat with mustard and horseradish in separate gravy boats.
Подавайте холодец из свинины и говядины с горчицей и хреном в отдельных соусниках.