Wash all vegetables, peel onions and carrots. Cut the zucchini lengthwise to create two halves. Remove the pulp and seeds, forming a “boat” out of the fruit. Rinse the rice thoroughly under cold water and boil.
Помойте все овощи, очистите лук и морковь. Кабачки разрежьте вдоль, чтобы получились две половинки. Удалите мякоть и семена, формируя из плода «лодочку». Тщательно промойте рис под холодной водой и отварите.
Prepare your food. Grate the carrots on a fine grater. Finely chop the onion. Finely chop the zucchini pulp. Grate the cheese on the coarse side of a grater.
Подготовьте продукты. На мелкой терке натрите морковь. Лук порежьте мелко. Мякоть кабачков мелко нарежьте. Сыр натрите на крупной стороне терки.
Fry the vegetables. In a frying pan with added sunflower oil, fry the onions and carrots for 5-7 minutes. Remove from heat and let cool.
Обжарьте овощи. На сковороде с добавлением подсолнечного масла обжарьте лук и морковь, 5-7 минут. Снимите с плиты и дайте остыть.
Assemble the filling. Add boiled rice, minced meat, fried onions and carrots, and zucchini pulp to a bowl. Salt, pepper, add spices if desired. Mix the filling.
Соберите начинку. В миску добавьте отваренный рис, фарш, обжаренные лук и морковь, мякоть кабачков. Посолите, поперчите, по желанию добавьте специи. Перемешайте начинку.
Prepare for baking. Line a baking sheet with foil, place the squash boats and fill each one with filling. Sprinkle cheese on top.
Подготовьте к запеканию. Застелите противень фольгой, выложите кабачковые лодочки и каждую заполните начинкой. Сверху посыпьте сыром.
Bake it. Place the stuffed zucchini in the oven preheated to 180 degrees and bake for 40 minutes. If the cheese starts to burn, cover the zucchini with foil.
Запеките. Отправьте фаршированные кабачки в духовку, разогретую до 180 градусов, и выпекайте в течение 40 минут. Если сыр начнет пригорать, накройте кабачки фольгой.
A classic dressing is best suited to a classic dish - when serving, the dish can be poured with a small amount of sour cream and also garnished with sprigs of fresh dill.
К классическому блюду лучше всего подойдет классическая заправка — блюдо при подаче можно полить небольшим количеством сметаны, а также украсить веточками свежего укропа.