Prepare ingredients for cherry tkemali. Wash the berries and remove the seeds.
Подготовьте продукты для ткемали из вишни. Ягоду помойте, косточки удалите.
Prepare tkemali from cherries. Boil the berries over low heat in a saucepan for 10-15 minutes until soft. Drain the water. Grind the cherries in a blender until pureed. Grind mint, salt, coriander, pepper, paprika, sugar in a coffee grinder or mortar. Mix cherry puree with spices.
Приготовьте ткемали из вишни. Ягоду отварите на медленном огне в кастрюле 10-15 минут до мягкости. Воду слейте. Вишню измельчите в блендере до состояния пюре. Мяту, соль, кориандр, перец, паприку, сахар измельчите в кофемолке или ступке. Смешайте вишневое пюре со специями.
Finish preparing the sauce. Bring the sauce to a boil, cook for 5 minutes. Place the hot sauce in sterilized jars, cover with a lid, turn upside down, wrap in a warm blanket, let cool for 6-8 hours, refrigerate for storage.
Завершите приготовление соуса. Доведите соус до кипения, варите 5 минут. Горячий соус разложите в стерилизованные банки, накройте крышка, переверните вверх дном, укутайте в теплое одеяло, дайте остыть 6-8 часов, уберите в холод для хранения.
Serve the prepared cherry tkemali sauce with various casseroles and porridges.
Подавайте готовый соус ткемали из вишни к различным запеканкам, кашам.