Prepare products for cherry plum tkemali for the winter. Wash the cherry plum, cilantro, and pepper. Cut the pepper pod and remove the seeds. Peel the garlic. Cut the cherry plum in half and remove the seeds. Finely chop the pepper and cilantro. Pass the garlic through a press. Tip: Hot peppers are red hot peppers with a fiery taste in the form of elongated short pods.
Подготовьте продукты для ткемали из алычи на зиму. Алычу, кинзу, перец помойте. Стручок перца разрежьте, удалите семена. Почистите чеснок. Алычу разрежьте пополам, извлеките косточки. Мелко нашинкуйте перец и кинзу. Чеснок пропустите через пресс. Совет: Горький перец — это красный острый перец со жгучим вкусом в виде продолговатых коротких стручков.
Prepare cherry plum tkemali for the winter. Pour water into a saucepan and cook over low heat for 15 minutes. Let cool slightly. Then place the fruit in a blender and puree. Add hot pepper, coriander, suneli hops, sugar, salt, and vegetable oil to the puree. Put it back on the fire, cook, stirring, covered for another 10-12 minutes. Pour in vinegar, add garlic. Stir, bring to a boil, cook for 5 minutes.
Приготовьте ткемали из алычи на зиму. Алычу залейте в кастрюле водой, варите на слабом огне 15 минут. Дайте немного остыть. Затем поместите фрукты в блендер, измельчите. Добавьте в пюре горький перец, кориандр, хмели-сунели, сахар, соль, растительное масло. Снова поставьте на огонь, варите, помешивая, под крышкой еще 10-12 минут. Влейте уксус, добавьте чеснок. Перемешайте, доведите до кипения, варите 5 минут.
Finish preparing the sauce. Pour hot tkemali into clean, sterilized jars and seal with boiled lids. Turn the jars upside down, wrap them in a blanket and leave for 6-8 hours until completely cooled.
Завершите приготовление соуса. Горячий ткемали разлейте в чистые, стерилизованные банки, закатайте прокипяченными крышками. Переверните банки вверх дном, закутайте одеялом и оставьте на 6-8 часов до полного остывания.
Sprinkle the finished tkemali with chopped cilantro. Serve cherry plum tkemali with meat, poultry, fish, mushrooms or seafood.
Готовое ткемали посыпьте измельченной кинзой. Подавайте ткемали из алычи к мясу, птице, рыбе, грибам или морепродуктам.