Prepare the ingredients for the dumplings - they should be at the same room temperature. Remove the butter from the refrigerator in advance to soften it. Rinse the eggs and wipe dry. Sift the flour.
Подготовьте продукты для клецек — они должны быть одинаковой комнатной температуры. Масло сливочное заранее достаньте из холодильника, чтобы оно размягчилось. Яйца ополосните и насухо оботрите. Просейте муку.
Make cottage cheese dumpling dough. Mash the cottage cheese with a potato masher or beat it in a blender so that there are no lumps. Then add eggs, softened butter, add sugar, salt. Mix all ingredients thoroughly by hand or in a blender, gradually adding flour.
Сделайте тесто для клецек из творога. Разомните творог мялкой для картофеля или взбейте его в блендере, чтобы не было комочков. Затем добавьте яйца, размягченное масло, всыпьте сахар, посолите. Все ингредиенты тщательно перемешайте вручную или в блендере, постепенно добавляя муку.
Cook cottage cheese dumplings. Pour water into the pan and add salt. Bring to a boil. Use a teaspoon to scoop out the dough and drop it into boiling water. Cook the dumplings with cottage cheese for 5-7 minutes over medium heat until they float.
Сварите творожные клецки. Налейте в кастрюлю воду и посолите. Доведите до кипения. Чайной ложкой набирайте тесто и опускайте его в кипящую воду. Варите клецки с творогом 5-7 минут на среднем огне, пока не всплывут.
Remove the finished cottage cheese dumplings from the pan onto a dish with a slotted spoon and place a piece of butter on top before serving. Serve gnocchi with cranberry syrup.
Готовые творожные клецки выложите из кастрюли шумовкой на блюдо и перед подачей положите сверху кусочек сливочного масла. Подавайте клецки с клюквенным сиропом.