Peel and rinse the onions. Wash the potatoes and carrots and peel them. Rinse the dill and dry on a paper towel. Sift the dumpling flour. Prepare a large tureen and bowls for serving the soup.
Репчатый лук очистите и сполосните. Картофель и морковь вымойте, очистите от кожуры. Укроп сполосните и обсушите на бумажном полотенце. Просейте муку для клецек. Подготовьте большую супницу и пиалы для подачи супа.
Cook the broth. Rinse the beef and place in a deep pan. Fill with water and place on high heat, remembering to skim off the foam while the meat is boiling. When the beef boils, add salt, bay leaf, black peppercorns and one whole onion to the water. Cook the broth over low heat for 2 hours, then strain the broth.
Сварите бульон. Говядину промойте и положите в глубокую кастрюлю. Залейте водой и поставьте на сильный огонь, не забывая снимать пену, пока мясо закипает. Когда говядина закипит, добавьте в воду соль, лавровый лист, черный перец горошком и одну целую луковицу. Варите бульон на самом минимальном огне в течение 2 часов, затем процедите бульон.
Prepare vegetables for soup. Rinse the potatoes again under running water and cut into small cubes. Finely chop the second onion. Grate the carrots on a coarse grater. Heat the vegetable oil in a small frying pan and sauté the onions and carrots until the vegetables soften, about 7-9 minutes.
Подготовьте овощи для супа. Картофель еще раз сполосните под проточной водой и нарежьте небольшими кубиками. Вторую луковицу мелко нашинкуйте. Морковь натрите на крупной терке. В небольшой сковороде разогрейте растительное масло и пассеруйте лук и морковь до размягчения овощей примерно 7-9 минут.
Prepare the dumpling dough. In a bowl, lightly beat the eggs with a fork and add salt to them. Finely chop the dill and add to the eggs. Gently add flour there and knead a loose, viscous dough without lumps.
Приготовьте тесто для клецек. В миске немного взбейте вилкой куриные яйца, добавьте к ним соль. Укроп мелко нашинкуйте и добавьте к яйцам. Туда же аккуратно всыпьте муку и замешайте нетугое тягучее тесто без комочков.
Cook the vegetables. Remove the meat from the finished broth, divide it into small pieces and place it back into the pan. Place the broth over high heat, bring to a boil, add salt and pepper. Add potatoes, fried carrots and onions, and then reduce heat. Cook potatoes and vegetables for 5-7 minutes.
Сварите овощи. Из готового бульона достаньте мясо, разделите на небольшие кусочки и переложите обратно в кастрюлю. Бульон поставьте на сильный огонь, доведите до кипения, посолите, поперчите. Положите туда картофель, обжаренные морковь и лук, а затем убавьте огонь. Варите картофель и овощи 5-7 минут.
Add dumplings to soup. Using a teaspoon dipped in the broth, scoop out a little dough and drop it into the soup, helping with a second teaspoon. In this way, form dumplings from all the dough. Stir gently and cook the soup until the dumplings float to the surface. Then turn off the heat and let the soup with dumplings and meat sit for 20 minutes.
Добавьте в суп клецки. С помощью чайной ложки, смоченной в бульоне, наберите немного теста и опустите в суп, помогая второй чайной ложкой. Таким образом сформируйте клецки из всего теста. Аккуратно перемешайте и варите суп до всплытия клецок. Затем выключите огонь и дайте супу с клецками и мясом настояться 20 минут.
To effectively serve beef dumpling soup, pour it into a large, deep tureen. And from it you can pour the soup into portioned bowls and serve along with sour cream and white bread toast.
Чтобы эффектно подать на стол говяжий суп с клецками, перелейте его в большую глубокую супницу. А уже из нее можно наливать суп в порционные пиалы и подавать вместе со сметаной и тостами из белого хлеба.