Wash the chicken leg and divide into 2-3 parts. Sift the flour. Peel the potatoes, wash them and cut them into slices. Also peel, wash and finely chop the onion. Wash the greens, dry them and cut them separately. Peel, wash and grate the carrots on a medium grater.
Куриный окорочок промойте и разделите на 2-3 части. Муку просейте. Картофель почистите, помойте и нарежьте дольками. Лук также почистите, помойте и мелко нарежьте. Зелень помойте, обсушите и нарежьте отдельно. Морковь почистите, помойте и натрите на средней терке.
Cook chicken broth. Place the chicken pieces in a saucepan and cover with water. Place over medium heat, bring to a boil and skim off the foam with a slotted spoon. Make the fire minimal. Cover the pan with a lid and leave the broth to simmer for 1 hour. At the end of cooking, add salt, peppercorns and bay leaf.
Сварите куриный бульон. Кусочки курицы положите в кастрюлю и залейте водой. Поставьте на средний огонь, доведите до кипения и снимите шумовкой пену. Огонь сделайте минимальным. Накройте кастрюлю крышкой и оставьте бульон вариться на 1 час. В конце варки добавьте соль, перец горошком и лавровый лист.
Prepare the dumpling dough. In a bowl, beat the egg, add salt, pepper and stir. Constantly stirring the dough, add 2 tbsp. l. sifted flour. Add sunflower oil and stir again. Pour a few tablespoons of hot broth from the pan and pour into the dough while stirring constantly. Add the rest of the sifted flour and mix until smooth and thick.
Приготовьте тесто для клецек. В миске взбейте яйцо, добавьте соль, перец и перемешайте. Постоянно мешая тесто, введите 2 ст. л. просеянной муки. Добавьте подсолнечное масло и снова размешайте. Отлейте из кастрюли несколько ложек горячего бульона и влейте в тесто при постоянном размешивании. Добавьте оставшуюся часть просеянной муки и перемешайте до однородной густой консистенции.
Add vegetables to the broth. Strain the broth, separate the meat from the bones, add the meat to the soup and bring it to a boil. Add chopped potatoes to the soup and cook for about 7 minutes. Heat sunflower oil in a frying pan. Add onions and carrots and fry them for 10 minutes until soft. Add the roast to the broth and stir.
Добавьте в бульон овощи. Процедите бульон, отделите мясо от костей, положите мясо в суп и доведите его до кипения. Положите в суп нарезанный картофель и варите около 7 минут. Разогрейте на сковороде подсолнечное масло. Выложите лук, морковь и жарьте их 10 минут до мягкости. Добавьте зажарку в бульон и перемешайте.
Boil the dumplings in the soup. Use one spoon to scoop out the dough and use the other to gently push it into the pan. When the dumplings have risen and increased in size, turn off the heat, cover the pan with a lid and let the soup sit for 10-15 minutes.
Сварите клецки в супе. Одной ложкой наберите тесто, а другой аккуратно сталкивайте его в кастрюлю. Когда клецки поднимутся и увеличатся в размере, выключите огонь, накройте кастрюлю крышкой и дайте супу настояться 10-15 минут.
Serve the chicken broth and dumplings in small soup bowls with a little sour cream and a sprinkling of dill.
Подавайте куриный бульон с клецками в небольших суповых мисках, положив в них немного сметаны и посыпав зеленью укропа.