Wash the tomatoes, cut off about 1/4 of the top of the fruit. Carefully remove the pulp, trying not to damage the skin. Peel the onion and garlic and chop finely. Grate the cheese on a medium grater. Wash the chicken fillet under cold running water, dry with a paper towel, and cut into small cubes. To serve, wash the parsley, dry it and separate it into leaves. Grease a heat-resistant dish with vegetable oil. Preheat the oven to 200 degrees.
Вымойте помидоры, у плодов сверху срежьте приблизительно 1/4 часть. Аккуратно уберите мякоть, кожицу старайтесь не повредить. Почистите лук и чеснок и мелко нарежьте. Натрите сыр на средней терке. Куриное филе вымойте под холодной проточной водой, обсушите бумажным полотенцем, нарежьте кубиками небольшого размера. Петрушку для подачи вымойте, обсушите и разделите на листики. Жаропрочную форму смажьте растительным маслом. Разогрейте духовку до 200 градусов.
Make the filling. Place the onion and garlic in a heated frying pan with the addition of vegetable oil. Season with salt and pepper. Add the pulp of 2-3 tomatoes and fry until the tomato juice evaporates - approximately 3-5 minutes. Add the chicken pieces and cook for 15 minutes, stirring occasionally. Then add sour cream and flour, stir, cook for 1 minute. Turn off the heat and let the filling cool slightly.
Сделайте начинку. Лук и чеснок выложите на разогретую сковородку с добавлением растительного масла. Приправьте солью, перцем. Добавьте мякоть 2-3 помидоров и обжаривайте до выпаривания помидорного сока — приблизительно 3-5 минут. Добавьте кусочки курицы и готовьте 15 минут, не забывая периодически помешивать. Затем введите сметану и муку, перемешайте, готовьте 1 минуту. Выключите огонь и дайте начинке немного остыть.
Fill the tomatoes with the filling and bake them in the oven. Place the tomato “cups” on a baking sheet, distribute the filling evenly, and place in the oven for 10 minutes. Then sprinkle with grated cheese and bake for another 5 minutes.
Заполните помидоры начинкой и запеките их в духовке. Помидорные "чашечки" выложите на противень, равномерно распределите начинку, поставьте в духовку на 10 минут. Затем посыпьте тертым сыром и запекайте еще 5 минут.
Place the stuffed tomatoes with chicken on a serving plate and garnish with fresh parsley leaves on top.
Фаршированные помидоры с курицей выложите на сервировочное блюдо, сверху украсьте листиками свежей петрушки.