Wash a piece of lard, dry it with paper towels and cut into pieces of 200-300 g each. Peel the garlic and chop it in a press or with a knife. Take out a bowl for keeping the lard in the brine, find a suitable lid or cling film.
Кусок свиного сала помойте, обсушите бумажными полотенцами и нарежьте на кусочки по 200-300 г каждый. Чеснок очистите от шелухи и измельчите в прессе или ножом. Достаньте миску для выдерживания сала в рассоле, найдите подходящую крышку или пищевую пленку.
Prepare a mixture for salting lard. Combine garlic and salt in a deep container, add spices and mix thoroughly.
Подготовьте смесь для засолки сала. В глубокой емкости соедините чеснок и соль, добавьте специи и тщательно перемешайте.
Salt the lard. Rub the pieces of lard thoroughly with the resulting mixture. Place them in a bowl, cover with cling film or a lid, and refrigerate for 2-3 days.
Засолите сало. Полученной смесью тщательно натрите кусочки сала. Положите их в миску, накройте пищевой пленкой или крышкой, поставьте в холодильник на 2-3 дня.
Prepare lard for serving. After salting, remove the spices from the lard and cut into thin slices.
Подготовьте сало к подаче на стол. После засолки очистите сало от специй и нарежьте тонкими ломтиками.
Boiled potatoes are an ideal complement to salted lard.
Идеальным дополнением к соленому салу станет отварной картофель.