To make good use of time when cooking stuffed zucchini in a saucepan, wash all the vegetables in advance. Peel and peel tomatoes, carrots, onions and garlic. Grate the carrots on a coarse grater and cut the onions into cubes. Finely chop the garlic with a knife or squeeze through a special press.
Чтобы рационально использовать время при приготовлении фаршированных кабачков в кастрюле, заранее вымойте все овощи. Помидоры, морковь, репчатый лук и чеснок очистите от кожуры и шелухи. Морковь натрите на крупной терке, а репчатый лук нарежьте кубиками. Чеснок мелко порубите ножом или выдавите через специальный пресс.
Prepare the roast. Pour vegetable oil into a frying pan, heat over medium heat and add onions, garlic and carrots. Saute the vegetables for 7-9 minutes until the carrots are soft and the onions are golden. Salt the roasted vegetables with 0.5 tsp. salt and stir.
Подготовьте обжарку. В сковороду налейте растительное масло, разогрейте на среднем огне и выложите лук, чеснок и морковь. Пассеруйте овощи в течение 7-9 минут, пока морковь не станет мягкой, а лук — золотистым. Овощную обжарку посолите 0,5 ч. л. соли и перемешайте.
Prepare the filling from minced meat and rice. Boil the rice for 5 minutes until half cooked in 2 cups of boiling water. Drain the rice in a colander, rinse with cold water and shake off excess liquid. In a deep bowl, mix well the minced meat, rice, Provençal herbs, 1 tsp. salt and ground black pepper.
Подготовьте начинку из фарша и риса. Рис отварите в течение 5 минут до полуготовности в 2 стаканах кипящей воды. Откиньте рис на дуршлаг, промойте холодной водой и стряхните лишнюю жидкость. В глубокой миске хорошо перемешайте мясной фарш, рис, прованские травы, 1 ч. л. соли и черный молотый перец.
Prepare zucchini and tomatoes. Cut clean zucchini crosswise into 3-4 pieces approximately 5-6 cm wide. Remove the pulp from each piece, leaving the bottom. Cut the core into cubes. Cut the peeled tomatoes into cubes. Fill zucchini cups to the top with rice and meat filling.
Подготовьте кабачки и помидоры. Чистые кабачки разрежьте поперек на 3-4 части шириной примерно по 5-6 см. Из каждой части выньте мякоть, оставив донышко. Сердцевину нарежьте кубиками. Очищенные помидоры нарежьте кубиками. Стаканчики из кабачков доверху наполните рисово-мясной начинкой.
Prepare the sauce. Place tomato paste and chopped tomatoes in a frying pan, stir and bring to a boil over low heat. Then add a glass of water and sour cream. Add 0.5 tsp. salt and stir. Simmer the sauce for 3-4 minutes over low heat.
Приготовьте соус. На сковороду выложите томатную пасту и нарезанные помидоры, перемешайте и на медленном огне доведите до кипения. Затем добавьте стакан воды, сметану. Добавьте 0,5 ч. л. соли и перемешайте. Тушите соус 3-4 минуты на медленном огне.
Stew the zucchini. Place half of the onion-carrot mixture, half of the sauce on the bottom of a thick-bottomed pan, add half of the chopped zucchini pulp on top and place the zucchini stuffed with meat and rice. Place the remaining roast and zucchini pulp on top. Pour stuffed zucchini and vegetables with sour cream and tomato sauce. Place the pan on low heat and simmer for about 50 minutes.
Потушите кабачки. На дно кастрюли с толстым дном выложите половину луково-морковной зажарки,половину соуса, сверху добавьте половину нарезанной мякоти кабачков и поставьте кабачки, фаршированные мясом и рисом. Сверху выложите оставшуюся зажарку и кабачковую мякоть. Сметанно-томатным соусом залейте фаршированные кабачки и овощи. Поставьте кастрюлю на минимальный огонь и тушите примерно 50 минут.
Stuffed zucchini, stewed in sour cream and tomato sauce, just serve along with sour cream and a light vegetable salad, since the rice in the filling can successfully replace any side dish.
Кабачки фаршированные, тушеные в сметанно-томатном соусе, достаточно подать к столу вместе со сметаной и легким овощным салатом, так как рис в начинке с успехом заменит любой гарнир.