Wash, dry and peel the vegetables indicated in the recipe in advance. It is better to take zucchini young with a thin skin, but if the skin of the fruit is rough, then they can be pre-boiled in salted water for 2-3 minutes. Peel and wash the carrots and garlic. Remove the tail and seeds from the bell pepper and peel the onion. Like dill, soak cauliflower in cold water for 20 minutes before cooking to remove dust and small insects.
Заранее вымойте, обсушите и почистите овощи, указанные в рецепте. Кабачки лучше брать молодые с тонкой шкуркой, но если шкурка у плодов грубоватая, то их можно предварительно отварить в подсоленной воде 2-3 минуты. Морковь и чеснок очистите и вымойте. У болгарского перца удалите хвостик и семена, лук очистите от шелухи. Цветную капусту, как и укроп, замочите перед приготовлением в холодной воде на 20 минут, чтобы избавиться от пыли и мелких насекомых.
Prepare the vegetables. Cut the zucchini in half, carefully scoop out the pulp with a teaspoon, remove the seeds and chop the pulp with a knife. Cut onions, peppers and carrots into small cubes. Cut young cauliflower into small florets. Peel the tomato and cut into small cubes. Squeeze the garlic through a press.
Подготовьте овощи. Кабачки разрежьте пополам, чайной ложкой аккуратно выньте из них мякоть, удалите семена и порубите мякоть ножом. Лук, перец и морковь нарежьте маленькими кубиками. Молодую цветную капусту разберите на мелкие соцветия. Помидор очистите от шкурки и нарежьте небольшими кубиками. Чеснок выдавите через пресс.
Prepare the zucchini filling. In a deep frying pan, heat 2 tbsp. l. vegetable oil and add carrots, onions, garlic, bell peppers and cauliflower. Mix everything and simmer for 5 minutes. Then add the zucchini pulp and chopped tomato to the vegetables, as well as 0.5 tsp. salt, paprika and ground black pepper. Stir the vegetables and simmer for another 7-10 minutes until all the liquid has evaporated.
Приготовьте начинку для кабачков. В глубокой сковороде разогрейте 2 ст. л. растительного масла и добавьте морковь, лук, чеснок, болгарский перец и цветную капусту. Все перемешайте и тушите 5 минут. Затем добавьте к овощам мякоть кабачков и нарезанный помидор, а также 0,5 ч. л. соли, паприку и черный молотый перец. Перемешайте овощи и тушите еще 7-10 минут, пока не испарится вся жидкость.
Stuff and bake the zucchini. Preheat the oven to 180 degrees. Fill the zucchini boats with vegetable filling and place in a baking dish greased with vegetable oil. Place the pan with the zucchini in the preheated oven and bake the zucchini for 40 minutes. Grate hard cheese on a fine grater. 10 minutes before cooking, spread sour cream on top of the zucchini and sprinkle with grated cheese.
Нафаршируйте и запеките кабачки. Заранее включите духовку разогреваться до 180 градусов. Лодочки из кабачков заполните овощной начинкой и выложите в форму для запекания, смазанную растительным маслом. Форму с кабачками поставьте в разогретую духовку и запекайте кабачки 40 минут. На мелкой терке натрите твердый сыр. За 10 минут до готовности помажьте кабачки сверху сметаной и посыпьте тертым сыром.
Ready-made zucchini, stuffed with vegetables and baked in the oven, is good both hot, as a light side dish for any meat dish, and cold, as a tender vegetarian appetizer. Serve the stuffed zucchini boats to the table, first sprinkled with finely chopped fresh dill.
Готовые кабачки, фаршированные овощами и запеченные в духовке, хороши и горячими, как легкий гарнир к любому мясному блюду, и холодными, как нежная вегетарианская закуска. Подайте лодочки из фаршированных кабачков к столу, предварительно посыпав мелко нарезанным свежим укропом.