Pre-peel and cut the potatoes, rinse the vegetables.
Предварительно очистите и нарежьте картофель, промойте овощи.
Boil the potatoes. Place the potatoes in a saucepan and cover with water. Place it on the fire and wait until it boils. Then salt the water and continue cooking the potatoes for 25-30 minutes over low heat.
Сварите картофель. Картофель положите в кастрюлю и залейте водой. Поставьте ее на огонь и дождитесь кипения. После чего посолите воду и продолжайте варить картофель 25-30 минут на небольшом огне.
Make meatballs. Finely chop half an onion, add it to the minced meat, salt and pepper. Mix the minced meat thoroughly with your hands and form balls of equal size - future meatballs.
Сделайте фрикадельки. Мелко нарежьте половинку лука, добавьте ее к фаршу, посолите и поперчите. Тщательно перемешайте фарш руками и сформируйте одинаковые по размеру шарики — будущие фрикадельки.
Prepare the roast for the soup. Finely chop the remaining half of the onion and add to the frying pan along with the carrots grated on a coarse grater. Fill everything with vegetable oil. Fry the vegetables until soft and add to the pan with the potatoes. Season the resulting soup with spices to taste, and then add the meatballs. From the moment it boils, you need to cook the dish for another 10 minutes.
Приготовьте зажарку для супа. Оставшуюся половинку лука мелко нарежьте и отправьте на сковороду вместе с натертой на крупной терке морковью. Залейте все растительным маслом. Обжарьте овощи до мягкости и добавьте в кастрюлю с картофелем. Получившийся суп заправьте специями по вкусу, а затем выложите фрикадельки. С момента закипания необходимо варить блюдо еще 10 минут.
Prepare the dumpling dough. To do this, mix eggs, flour, water, salt and pepper in a bowl. Mix the mass well. You should get a thick, homogeneous mixture reminiscent of sour cream.
Приготовьте тесто для клецек. Для этого смешайте в миске яйца, муку, воду, соль и перец. Хорошо перемешайте массу. Должна получиться густая однородная смесь, напоминающая сметану.
Finish cooking the soup. Using a teaspoon, add the dumplings to the simmering soup. Add a bay leaf and a clove of garlic to the resulting dish. Stir the soup until the dumplings float. This usually takes 5-6 minutes.
Завершите приготовление супа. С помощью чайной ложки добавляйте клецки в кипящий суп. В получившееся блюдо отправьте лавровый лист и зубчик чеснока. Помешивайте суп, пока клецки не всплывут. Обычно это занимает 5-6 минут.
Pour the soup into nice bowls. Adding some greens is an integral part of the presentation of the dish. If desired, you can add sour cream or mayonnaise.
Разлейте суп по красивым тарелкам. Добавьте немного зелени — неотъемлемую часть презентации блюда. По желанию можно добавить сметану или майонез.