Prepare ingredients for fish and potato pie with kefir. Melt the butter. Separate the yolk from the white for lubrication. Peel the potatoes. Cut into cubes. Open the saury and cut into medium pieces. Wash the green onions and chop finely. Tip: Saira fishing occurs from August to early December. It’s good if the manufacturing date on the lid corresponds to these months.
Подготовьте продукты для рыбного пирога с картошкой на кефире. Растопите сливочное масло. Отделите желток от белка для смазки. Почистите картофель. Нарежьте кубиками. Откройте сайру, нарежьте средними кусочками. Зеленый лук помойте, мелко порубите. Совет: Вылов сайры происходит с августа по начало декабря. Хорошо, если дата изготовления на крышке соответствует этим месяцам.
Prepare the dough. Add flour, baking powder and salt into a bowl and mix. Break the egg, pour in kefir and melted butter. Add flour in portions, knead into a thick dough, cover with cling film and leave for 30 minutes.
Приготовьте тесто. В миску всыпьте муку, разрыхлитель и соль, перемешайте. Разбейте яйцо, влейте кефир и растопленное сливочное масло. Добавьте порционно муку, замесите густое тесто, накройте пищевой пленкой и оставьте на 30 минут.
Prepare the filling. Mix potatoes with onions and saury. Salt, pepper, add mayonnaise, stir.
Подготовьте начинку. Смешайте картофель с луком и сайрой. Посолите, поперчите, добавьте майонез, перемешайте.
Prepare fish and potato pie with kefir. Roll out the dough with a rolling pin or stretch it with your hands, place it on a baking sheet lined with baking paper. Place the potato and fish filling in the middle. Make cuts along the edges. Fold the strips of dough towards the center, as if braiding them. Brush the top with yolk. Bake in an oven preheated to 180-190 degrees for 1 hour.
Приготовьте рыбный пирог с картошкой на кефире. Тесто раскатайте скалкой или растяните руками, выложите на противень, застеленный бумагой для выпечки. В середину выложите начинку из картофеля и рыбы. Сделайте по краям надрезы. Сложите полоски теста к центру, как бы заплетая в косичку. Смажьте сверху желтком. Запекайте в разогретой до 180-190 градусов духовке 1 час.
Serve fish pie with kefir potatoes cold or hot.
Подавайте рыбный пирог с картошкой на кефире в холодном или горячем виде.