Prepare the ingredients for the potato pie with milk. Melt butter or margarine. Cut the lard into strips. Peel the potatoes and onions, also cut into strips. Tip: For cooking, choose lard with streaks of meat.
Подготовьте продукты для пирога с картошкой на молоке. Растопите сливочное масло или маргарин. Нарежьте сало соломкой. Почистите картофель и лук, тоже нарежьте соломкой. Совет: Для приготовления выбирайте свиное сало с прожилками мяса.
Prepare the dough. For the dough, mix 3-4 tbsp. l. flour, a pinch of sugar, yeast, 100 ml of milk. Leave for 10 minutes until the cap appears. In a separate bowl, combine salt, sugar, butter or margarine, remaining milk, and yeast dough. Gradually adding flour, knead the dough. Cover it with film and leave at room temperature for 30-40 minutes. The dough should rise by 2 times.
Приготовьте тесто. Для опары смешайте 3-4 ст. л. муки, щепотку сахара, дрожжи, 100 мл молока. Оставьте на 10 минут до появления шапочки. В отдельной миске соедините соль, сахар, сливочное масло или маргарин, оставшееся молоко, дрожжевую опару. Постепенно добавляя муку, замесите тесто. Накройте его пленкой и оставьте при комнатной температуре на 30-40 минут. Тесто должно подняться в 2 раза.
Prepare the filling. Fry lard and onions in a frying pan for 2-3 minutes. Add potatoes. Salt and pepper. Stir. Fry for 10 minutes over medium heat.
Подготовьте начинку. На сковороде обжарьте сало с луком 2-3 минуты. Добавьте картофель. Посолите, поперчите. Перемешайте. Жарьте 10 минут на среднем огне.
Bake a potato pie with milk. Roll out the dough into a sheet. Leave some of the dough to cover the pie. Place the layer in a baking dish. Then place the filling. Cover the top with a second layer of dough. Let the cake rest for 40 minutes. After this, place in a cold oven, heat it to 150 degrees. Bake for 40 minutes.
Запеките пирог с картошкой на молоке. Раскатайте из теста пласт. Часть теста оставьте для закрытия пирога. Выложите пласт в форму для запекания. Затем разместите начинку. Сверху накройте вторым пластом теста. Дайте пирогу постоять 40 минут. После этого поставьте в холодную духовку, нагрейте ее до 150 градусов. Запекайте 40 минут.
Serve the potato pie with milk and sour cream.
Подавайте пирог с картошкой на молоке со сметаной.