Wash the potatoes thoroughly, peel the skins and rinse again. Rinse the green onions and pat dry with paper towels. Remove the eggs, mayonnaise and sour cream from the refrigerator to allow them to come to room temperature. Tip: Be sure to wash your eggs before using them, as even clean shells can harbor harmful bacteria. It is better to use food grade detergents and a brush.
Картофель тщательно вымойте, очистите от шкурки и еще раз ополосните. Промойте перья зеленого лука и обсушите с помощью бумажных полотенец. Достаньте яйца, майонез и сметану из холодильника, чтобы они нагрелись до комнатной температуры. Совет: обязательно мойте яйца перед использованием, так как даже на чистой скорлупе могут находиться вредные бактерии. Лучше использовать моющие средства для пищевых продуктов и щетку.
Make the filling. Cut the potatoes into thin strips or thin slices. Finely chop the green onions for the filling, after cutting off the stems. Grate the hard cheese on a coarse grater. Mix potatoes, grated cheese, onion, salt and ground black pepper in one container.
Сделайте начинку. Картофель нарежьте тонкой соломкой или тонкими кружочками. Зеленый лук для начинки мелко нашинкуйте, предварительно обрезав стебли. Твердый сыр натрите на крупной терке. Смешайте в одной емкости картофель, тертый сыр, лук, соль и черный молотый перец.
Prepare the dough. Beat chicken eggs into a deep bowl, add mayonnaise and sour cream. Salt the mixture, add sugar and mix well with a fork or whisk. Add flour to the mixture little by little and add baking powder. Mix the dough well, which should have the consistency of thick sour cream.
Приготовьте тесто. В глубокую миску вбейте куриные яйца, к ним добавьте майонез и сметану. Смесь посолите, добавьте сахар и хорошо перемешайте вилкой или венчиком. По частям добавьте в смесь муку и всыпьте разрыхлитель. Хорошо перемешайте тесто, которое должно получиться по консистенции как густая сметана.
Place the filling in the mold. Grease a baking dish with butter. Place the potato, cheese and onion filling into the pan.
Выложите начинку в форму. Форму для запекания смажьте сливочным маслом. Начинку из картофеля, сыра и лука выложите в форму.
Bake a pie. Turn on the oven to preheat to 180 degrees. Pour the batter over the potato filling and shake the pan a little to distribute the batter evenly. Place the pie pan in the oven for 40 minutes. Let the finished cake stand for a while and then transfer it from the pan to a suitable dish.
Испеките пирог. Включите духовку разогреваться до 180 градусов. Вылейте тесто поверх картофельной начинки и немного потрясите форму, чтобы тесто равномерно распределилось. Поставьте форму с пирогом в духовку на 40 минут. Готовому пирогу дайте немного постоять, а затем переложите из формы на подходящее блюдо.
Prepare the pie sauce. Finely chop the green onions for the sauce. Peel the garlic clove, rinse and squeeze through a press. In a separate small bowl, mix sour cream, garlic, onion, salt and pepper.
Приготовьте соус для пирога. Зеленый лук для соуса мелко нашинкуйте. Зубчик чеснока очистите, сполосните и выдавите через пресс. В отдельной небольшой мисочке смешайте сметану, чеснок, лук, соль и перец.
Place the jellied pie on a beautiful round dish and cut into medium portions. Serve the aspic pie with potatoes and cheese with a sauce of sour cream, garlic and green onions.
Заливной пирог выложите на красивое круглое блюдо и нарежьте средними порциями. К заливному пирогу с картофелем и сыром подайте соус из сметаны, чеснока и зеленого лука.