Sift the flour together with baking powder to saturate it with oxygen. Remove the butter from the refrigerator in advance so that you can add it to the recipe in a softened form. Sour cream should be at room temperature. Rinse the chicken fillet under running water and cut across the grain into small cubes approximately 1-2 cm thick. Peel the onion and chop finely. Peel the potatoes and cut into thin slices. Preheat the oven to 180 degrees.
Муку просейте вместе с разрыхлителем для насыщения ее кислородом. Сливочное масло заранее достаньте из холодильника, чтобы вводить его в рецепт уже в размягченном виде. Сметана должна быть комнатной температуры. Куриное филе промойте под проточной водой и порежьте поперек волокон на небольшие кубики толщиной приблизительно 1-2 см. Лук очистите и мелко нарежьте. Картофель очистите и нарежьте тонкими слайсами. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Start preparing the dough. In a bowl, mix softened butter and sour cream. Add flour and baking powder in portions and mix thoroughly. If the dough is too thick, add a few tablespoons of milk. Knead the dough with your hands. Then wrap the dough in cling film and refrigerate for 60 minutes.
Приступите к приготовлению теста. В миске замешайте размягченное сливочное масло и сметану. Порциями всыпайте муку с разрыхлителем и тщательно перемешивайте. Если тесто получается слишком густым, добавьте несколько ложек молока. Замешивайте тесто руками. После оберните тесто пищевой пленкой, уберите в холодильник на 60 минут.
Prepare chicken and vegetables. Heat a frying pan with 2-3 tablespoons of vegetable oil over medium heat. Add the onion and fry it for literally 1-2 minutes until soft. Then add the chicken pieces and cook, stirring constantly, until the meat turns white.
Приготовьте курицу и овощи. На среднем огне разогрейте сковороду с 2-3 ложками растительного масла. Выложите лук и обжарьте его буквально 1-2 минуты до мягкости. Затем добавьте куриные кусочки и готовьте, постоянно помешивая, до белого цвета мяса.
Start “assembling” the pie. Cut the chilled dough in half. Roll out one half for the bottom side of the pie. Next, place in a baking dish greased with vegetable oil. Place chopped potatoes on the dough, add pepper and salt. Place fried onions and chicken fillet on potatoes. Grate 100 g of cheese into the filling on a coarse grater. Pepper and salt again.
Приступите к «сборке» пирога. Разрежьте охлажденное тесто пополам. Раскатайте одну половину для нижней стороны пирога. Далее выложите в смазанную растительным маслом форму для выпекания. На тесто выложите нарезанный картофель, добавьте перец и соль. Выложите на картофель обжаренный лук и куриное филе. Натрите на крупной терке в начинку 100 г сыра. Еще раз поперчите и посолите.
Place the chicken potato pie in the oven to bake. Roll out the second part of the dough into a layer and cover the filling. Pinch the edges and make a well in the center to allow steam to escape. Brush the pie with beaten egg and place in an oven preheated to 180 degrees for 40-50 minutes. When the pie is browned, remove it from the oven and cool.
Поставьте картофельный пирог с курицей в духовку для запекания. Раскатайте вторую часть теста в пласт и накройте начинку. Защипните края и сделайте в центре углубление для выхода пара. Смажьте пирог взбитым яйцом, отправьте в нагретую до 180 градусов духовку на 40-50 минут. Когда пирог зарумянится, достаньте его из духовки и остудите.
Serve chicken pie with potatoes immediately after cooking with sour cream.
Куриный пирог с картошкой подавайте сразу после приготовления со сметаной.