Wash and dry the beef on paper towels, cut into small pieces. Warm the milk a little. Wash the potatoes with a brush under running water, peel them, then cut into small strips. Peel the onion and chop finely. Remove the butter from the refrigerator in advance; it should be at room temperature. Prepare a baking sheet.
Говядину вымойте и обсушите на бумажных полотенцах, нарежьте на небольшие кусочки. Молоко немного подогрейте. Картофель вымойте щеткой под проточной водой, очистите от кожуры, затем нарежьте небольшими полосками. Репчатый лук почистите и мелко нарежьте. Сливочное масло заранее достаньте из холодильника, оно должно быть комнатной температуры. Приготовьте противень.
Make a dough. Pour warm milk into a deep container, add salt, sugar, mix the products. Break the egg, add vegetable oil and butter, mix again. Add yeast, a little flour, stir and let stand for 3-5 minutes.
Сделайте опару. Теплое молоко налейте в глубокую емкость, добавьте соль, сахар, смешайте продукты. Разбейте яйцо, добавьте растительное и сливочное масло, снова перемешайте. Всыпьте дрожжи, немного муки, перемешайте и дайте постоять 3-5 минут.
Knead the dough. Add the remaining flour to the dough and knead into a thick, elastic dough. Knead thoroughly for 10-15 minutes, the mass should not stick to your hands. Cover the container with a towel and leave at room temperature to rise for 1.5-2 hours.
Замесите тесто. Остатки муки добавьте к опаре и замесите плотное эластичное тесто. Тщательно вымешивайте в течение 10-15 минут, масса не должна прилипать к рукам. Накройте емкость полотенцем и оставьте при комнатной температуре для подъема на 1,5-2 часа.
While the dough is rising, prepare the filling. Salt the minced meat and season with spices. Combine onions with meat and mix.
Пока тесто подходит, приготовьте начинку. Измельченное мясо посолите, приправьте специями. Репчатый лук соедините с мясом и перемешайте.
Form a pie. Divide the dough into two parts. Roll out the first layer to the size of your baking dish. Grease the mold with vegetable oil. Lay out the first layer of dough, form the sides. Place the potatoes and add a little salt. Next, distribute the meat. Roll out the second layer of dough slightly smaller than the first. Cover the pie with the second layer of dough and pinch the edges. Whisk the yolk with milk and brush the top of the pie with the mixture. Make a small hole in the middle to allow steam to escape.
Сформируйте пирог. Тесто разделите на две части. Раскатайте первый слой по размеру формы для запекания. Форму смажьте растительным маслом. Выложите первый пласт теста, сформируйте бортики. Выложите картофель, немного посолите. Далее распределите мясо. Раскатайте второй слой теста чуть меньше по размеру первого. Накройте вторым пластом теста пирог, защипните края. Взбейте желток с молоком, смажьте смесью верх пирога. Посередине сделайте небольшое отверстие для выхода пара.
Bake the meat and potato pie in the oven. Preheat the oven to 180 degrees. Place the pan and bake for 45-50 minutes. Remove the finished pie from the oven and cool slightly.
Испеките пирог с мясом и картошкой в духовке. Разогрейте духовку до 180 градусов. Поставьте форму и выпекайте 45-50 минут. Готовый пирог достаньте из духовки и немного остудите.
Cut the pie into portions and serve with a glass of cold milk.
Разрежьте пирог на порционные кусочки, подавайте со стаканом холодного молока.