Check all required ingredients and work surface. Sift the flour through a fine sieve. Rinse the dill and dry with a paper towel.
Проверьте все необходимые ингредиенты и рабочую поверхность. Муку просейте через мелкое сито. Укроп ополосните и просушите бумажным полотенцем.
Prepare the dough for pancakes: break an egg into a deep bowl, pour in milk, add salt, sugar and beat.
Приготовьте тесто для блинов: в глубокую миску разбейте яйцо, влейте молоко, добавьте соль, сахар и взбейте.
Then pour the flour into the dough, carefully, in portions, continuing to stir with a whisk or mixer.
Затем всыпьте муку в тесто, аккуратно, порциями, продолжая размешивать венчиком или миксером.
Heat a frying pan with vegetable oil. Pour the dough in portions, distributing it over the entire surface of the pan. Fry the pancake for 1-2 minutes on one side, then flip and fry for 1-2 minutes on the other side. The pancake is ready. Do this for the entire dough.
Разогрейте сковороду с растительным маслом. Порционно выливайте тесто, распределяя его по поверхности всей сковороды. Обжарьте блинчик 1-2 минуты с одной стороны, затем переверните и обжарьте 1-2 минуты с другой стороны. Блинчик готов. Поступите так со всем тестом.
Prepare sour cream sauce. Finely chop the dill. In a bowl, mix sour cream, dill, spices, salt and pepper to taste. The sauce is ready.
Приготовьте сметанный соус. Укроп мелко порубите. В миске смешайте сметану, укроп, специи, соль и перец по вкусу. Соус готов.
Pancakes and sour cream sauce are ready. The dish can be served.
Блинчики и сметанный соус готовы. Блюдо можно подавать на стол.
Serve the pancakes on a serving plate, topped with sour cream sauce and a generous dollop of red caviar.
Подавайте блинчики на сервировочной тарелке, сдобрив сметанным соусом и щедрой ложки красной икры.