Wash the potatoes, peel and cut into slices. Bake a piece of pumpkin in the oven for 5-6 minutes and cut into cubes. Peel, wash and finely chop the onion. Also peel, wash and chop the garlic cloves. Sift the flour for the potato pie dough. Turn the oven on 180 degrees. Brew black tea.
Картофель помойте, почистите и нарежьте ломтиками. Кусок тыквы запеките в духовке в течение 5-6 минут и нарежьте кубиками. Лук почистите, помойте и мелко нарежьте. Зубчики чеснока также почистите, помойте и измельчите. Муку для теста для пирога с картошкой просейте. Включите духовку на 180 градусов. Заварите черный чай.
Make lean yeast dough. Pour flour into a deep bowl and add dry yeast. Next add salt and sugar. Mix well. Pour a glass of warm water and add sunflower oil. Mix everything until smooth, cover with a towel and place in a warm place for 40 minutes.
Сделайте постное дрожжевое тесто. Насыпьте в глубокую миску муку и добавьте сухие дрожжи. Следом добавьте соль и сахар. Хорошо перемешайте. Залейте стаканом теплой воды и добавьте подсолнечное масло. Перемешайте все до однородного состояния, накройте полотенцем и поставьте в теплое место на 40 минут.
Boil the potatoes. Place a pan of water on the fire, wait until it boils and boil the potato slices for 2-3 minutes. Then remove the pan from the heat and drain the potatoes in a colander to drain.
Сварите картофель. Кастрюлю с водой поставьте на огонь, дождитесь закипания и отварите ломтики картофеля 2-3 минуты. Затем снимите кастрюлю с огня и откиньте картофель на дуршлаг, чтобы стекла вода.
Assemble the pie. Grease a baking tray or baking dish with vegetable oil and stretch half of the yeast dough on it, making small sides. Place the onions evenly, a layer of potatoes on top, then chopped garlic, pumpkin, salt and pepper. Cover the pie with the rest of the dough and seal the edges. Make a hole in the middle of the cake to allow steam to escape.
Соберите пирог. Противень или форму для запекания смажьте растительным маслом и растяните на нем половину дрожжевого теста, сделав небольшие бортики. Равномерно выложите лук, сверху слой картофеля, затем измельченный чеснок, тыкву, посолите, поперчите. Пирог накройте оставшейся частью теста, закрепите края. В середине пирога сделайте отверстие для выхода пара.
Bake a potato pie. Place the pie in a preheated oven and bake for 30-40 minutes. Remove the finished pie from the oven and cut into portions before serving.
Испеките пирог с картошкой. В заранее разогретую духовку поставьте пирог и выпекайте 30-40 минут. Готовый пирог достаньте из духовки и нарежьте на порционные кусочки перед подачей.
Serve this simple potato pie with a cup of black tea.
Простой пирог с картошкой подавайте с чашкой черного чая.