Rinse the meat in cold running water and pat dry with paper towels to remove excess moisture. Then clean it of fat, films and veins. Prepare the remaining necessary ingredients and utensils.
В холодной проточной воде промойте мясо и промокните его бумажными полотенцами, чтобы убрать лишнюю влагу. Затем очистите его от жира, пленок и жил. Приготовьте остальные необходимые ингредиенты и посуду.
Cut the cleaned meat into equal strips of medium size. Pour vegetable oil into a suitable sized bowl and add salt and pepper, mix everything thoroughly. Add venison to the resulting mixture and leave to marinate for 25 minutes.
Очищенное мясо нарежьте равными полосами среднего размера. В миску подходящего размера влейте растительное масло и добавьте соль и перец, тщательно все перемешайте. В полученную смесь добавьте оленину и оставьте мариноваться на 25 минут.
While the meat is marinating, heat the frying pan without adding oil, there is enough of it in the marinade. Carefully place the pieces of meat into it. Once the color has changed from pink to brown, flip the pieces over to the other side and cook for about 3 minutes more.
Пока мясо маринуется, раскалите сковороду без добавления масла, его достаточно в маринаде. Аккуратно выложите в нее кусочки мяса. Как только цвет изменился с розового на коричневый, переверните кусочки на другую сторону и готовьте еще около 3 минут.
Venison can be served as a separate dish or with any side dish of your choice. To beautifully serve deer meat as a separate dish, use lingonberry sauce or fresh berries.
Оленина может подаваться как отдельное блюдо, так и с каким-либо гарниром на ваш вкус. Для красивой подачи мяса оленя в качестве отдельного блюда используйте брусничный соус или свежие ягоды.