Rinse the meat well in running cold water and dry it with paper towels. Completely clean the meat from films and veins, cut into equal steaks. The thickness of one steak should not exceed 2 centimeters. Peel and crush the garlic using a knife or a special press.
В проточной холодной воде хорошо промойте мясо, просушите его бумажными полотенцами. Полностью очистите мясо от пленок и прожилок, нарежьте на равные стейки. Толщина одного стейка не должна превышать 2 сантиметров. Чеснок очистите и раздавите при помощи ножа или специального пресса.
Cover the venison steaks with cling film and pound well on each side with a kitchen hammer. In a bowl, mix apple cider vinegar, half the total amount of vegetable oil, mustard and crushed garlic. Using a mixer on low speed or a whisk, bring the mixture to a smooth consistency.
Стейки оленины накройте пищевой пленкой и хорошо отбейте кухонным молотком с каждой стороны. В миске смешайте яблочный уксус, половину общего количества растительного масла, горчицу и раздавленный чеснок. При помощи миксера на малой скорости или венчика доведите смесь до однородной консистенции.
Place the venison in a suitable sized container, pour in all the sauce and mix everything well with your hands. Cover the container tightly with cling film and marinate in the refrigerator for 480 minutes.
В контейнер подходящего размера уложите оленину, влейте весь соус и хорошо перемешайте все руками. Плотно закройте емкость пищевой пленкой и отправьте мариноваться в холодильник на 480 минут.
Once the time is up, remove the meat from the sauce and season it with salt and pepper to taste. Heat the remaining oil in a frying pan and fry the steaks for 3-4 minutes on each side until cooked through over low heat. If desired, you can pour some sauce into the meat.
По истечении времени, извлеките из соуса мясо и приправьте его солью и перцем по вкусу. Разогрейте оставшееся масло на сковороде и обжаривайте стейки по 3-4 минуты с каждой стороны до готовности на небольшом огне. По желанию, можно влить некоторое количество соуса к мясу.
For a beautiful presentation of deer ham, serve the meat with baked potatoes and lingonberries.
Для красивой подачи окорока оленя, сервируйте мясо с запеченным картофелем и ягодами брусники.