Soak the prunes in water in advance. Peel the onions and carrots. Cut the onion into half rings and grate the carrots.
Замочите чернослив в воде заранее. Почистите лук и морковь. Лук нарежьте полукольцами, а морковь натрите.
Pour vegetable oil into a heated frying pan and fry the onions and carrots. When the onion turns golden, add tomato paste and simmer for another 5 minutes. Cut the beef into large cubes and fry the meat over medium heat until slightly browned.
В разогретую на огне сковороду налейте растительное масло, и обжарьте лук с морковью. Когда лук станет золотистым, добавьте томатную пасту и тушите еще 5 минут. Нарежьте говядину крупными кубиками, и обжаривайте мясо на среднем огне до слегка румяного цвета.
Place fried vegetables and meat in a thick-bottomed pan, add pepper, salt and bay leaf to taste. Pour boiled water so that the top layer of meat is lightly covered. Bring to a boil and simmer over very low heat for 1 hour.
В кастрюлю с толстым дном выложите обжаренные овощи и мясо, добавьте перец, соль и лавровый лист по вкусу. Залейте кипяченой водой так, чтобы верхний слой мяса был слегка покрыт. Доведите до кипения и тушите на очень медленном огне 1 час.
Add the washed prunes, salt and pepper to taste, mix everything well and continue to simmer the beef and prunes for another 40 minutes. Turn off and let stand covered for 5 minutes.
Добавьте промытый чернослив, соль и перец по вкусу, хорошо все перемешайте и продолжайте тушить говядину с черносливом еще 40 минут. Выключите и дайте постоять под крышкой 5 минут.
Garnish the finished dish with fresh herbs.
Готовое блюдо украсьте свежей зеленью.