Marinate the venison ahead of time. To do this, wash the meat, dry it with a paper towel and cut it into equal-sized portions, then rub the meat with salt and pepper. Mix dry wine and orange juice in a container and pour the resulting marinade over the venison. Cover and marinate in the refrigerator for at least 6 hours. Peel the vegetables, finely chop the garlic, cut the carrots into circles, and the onion into half rings.
Заранее замаринуйте оленину. Для этого вымойте мясо, оботрите бумажной салфеткой и нарежьте на порционные куски одинакового размера, затем натрите мясо солью и перцем. В емкости смешайте сухое вино и апельсиновый сок и полученным маринадом залейте оленину. Накройте крышкой и оставьте мариноваться в холодильнике минимум 6 часов. Очистите овощи, мелко нарубите чеснок, морковь нарежьте кружками, лук – полукольцами.
Remove the marinated meat from the refrigerator and coat it well with mustard and garlic. Carefully begin to place the ingredients of the dish into the sleeve: onions as the first layer, then carrots and venison on top.
Достаньте из холодильника замаринованное мясо, хорошо промажьте его горчицей и чесноком. Аккуратно начинайте выкладывать в рукав ингредиенты блюда: первым слоем лук, затем морковь и сверху оленину.
Close the sleeve tightly with a clip and use a toothpick to make small holes in the sleeve in several places. This is done so that steam escapes from the sleeve during baking. Place the sleeve on a baking sheet. Place a baking sheet in an oven preheated to 180°C and bake the meat for 2 hours.
Плотно закройте рукав зажимом и в нескольких местах сделайте небольшие отверстия в рукаве с помощью зубочистки. Это делается, чтобы из рукава в процессе запекания выходил пар. Рукав поместите на противень. В разогретую до 180 °C духовку поставьте противень и запекайте мясо в течение 2 часов.
Carefully place the cooked venison on a bed of onions and carrots on plates, pour the sauce from the sleeve on top and garnish with a handful of fresh herbs. The dish can be served without a side dish, or can be combined with mashed potatoes.
Приготовленную оленину на подушке из лука и моркови аккуратно разложите по тарелкам, сверху полейте соусом из рукава и украсьте горстью свежей зелени. Блюдо можно подавать и без гарнира, а можно сочетать с картофельным пюре.