Wash the meat, dry it and cut it into pieces 5 cm thick. Sprinkle each piece on both sides with coarse salt and black pepper, leave for 10 minutes, then remove excess salt. Peel the garlic.
Мясо вымойте, обсушите и нарежьте на куски толщиной 5 см. Каждый кусок с обеих сторон присыпьте крупной солью и черным перцем, оставьте на 10 минут, после чего удалите лишнюю соль. Чеснок почистите.
Grease the pan with vegetable oil. You can coat the steak itself with vegetable oil, but then the pan must be dry. Heat the frying pan over high heat.
Смажьте сковороду растительным маслом. Можно обмазать растительным маслом сам стейк, но тогда сковорода должна быть сухой. Раскалите сковороду на сильном огне.
In the center of the pan, depending on its size, place 1 or 2 steaks so that they do not touch the edges of the pan, start frying. Add butter, garlic cloves and rosemary to the pan, which will add a spicy aroma to the dish. While frying, constantly baste the steak with the mixture of meat juices and oil.
В центр сковороды, в зависимости от ее размера, положите 1 или 2 стейка так, чтобы они не соприкасались с краями сковороды, начинайте обжаривать. Добавьте в сковороду сливочное масло, зубчики чеснока и розмарин, которые придадут пряный аромат блюду. Во время жарки постоянно поливайте стейк полученной смесью мясного сока и масла.
Grill the steak for 2 minutes 30 seconds on each side. Don't forget to sear the sides of the steaks as well.
Обжаривайте стейк по 2 минуты 30 секунд с каждой стороны. Не забудьте также обжарить стейки с боковых сторон.
Serve steak with rosemary sprigs. An ideal side dish for meat would be mashed potatoes.
Подавайте стейк с веточками розмарина. Идеальным гарниром к мясу станет картофельное пюре.