Check all required ingredients and work surface. Wash the vegetables and dry with a paper towel. Peel the garlic.
Проверьте все необходимые ингредиенты и рабочую поверхность. Овощи помойте и просушите бумажным полотенцем. Чеснок очистите.
Place clean and dry jars and lids in a cold oven, turn on the oven to preheat to 120 ⁰C and turn it off after 13-15 minutes.
Чистые и сухие банки и крышки поместите в холодную духовку, включите духовку разогреваться до 120 ⁰С и выключите ее через 13–15 минут.
Remove the stem and seeds from the bell pepper and cut into strips.
У болгарского перца удалите плодоножку и семяна, нарежьте соломкой.
For tomatoes, make holes near the stem.
У помидоров сделайте отверстия рядом с плодоножкой.
Peel the carrots and cut into slices.
Морковь очистите и нарежьте кружочками.
Place carrots, garlic, peppercorns, salt, sugar and herbs on the bottom of a serving jar.
На дно порционной банки выложите морковь, чеснок, перец горошком, соль, сахар и зелень.
Then place the tomatoes and bell peppers in the jar.
Затем выложите в банку помидоры и болгарский перец.
Place bay leaves between the vegetables. Prepare the marinade. Pour 500 ml of water into a saucepan, add vinegar. Bring the water to a boil. Then pour the hot marinade and vinegar over the vegetables. Let the preparation brew for 2-3 days. Bon appetit!
Между овощами выложите лавровые листики. Приготовьте маринад. В кастрюлю налейте 500 мл воды, добавьте уксус. Доведите воду до кипения. Затем горячим маринадом с уксусом залейте овощи. Дайте заготовке настояться 2-3 дня. Приятного аппетита!
A preparation of tomatoes and peppers can be used as a pasta dressing or a side dish for hot dishes.
Заготовку из помидоров и перца можно использовать в качестве заправки пасты или гарнира для горячих блюд.