Marinate the venison ahead of time. To do this, wash the meat, dry it, remove films and fat, cut into large pieces. In a separate container, mix 2 liters of water and vinegar, coarsely chop 1 carrot and 1 onion, add to the container. Pour the resulting marinade over the meat and leave in the refrigerator for 10-12 hours.
Замаринуйте оленину заранее. Для этого мясо вымойте, обсушите, удалите пленки и жир, нарежьте крупными кусками. В отдельной емкости смешайте 2 л воды и уксус, крупно нарежьте 1 морковь и 1 луковицу, добавьте в емкость. Полученным маринадом залейте мясо и оставьте в холодильнике на 10-12 часов.
Remove the marinated meat from the refrigerator and place it in the pressure cooker bowl. Pour 1 liter of water into the meat so that the liquid level is 3 cm above the meat. Add the remaining carrots and onions whole to the bowl, without cutting them, add salt and pepper.
Достаньте из холодильника замаринованное мясо, выложите в чашу скороварки. Влейте в мясо 1 л воды, чтобы уровень жидкости был выше мяса на 3 см. Добавьте в чашу оставшиеся морковь и луковицу целиком, не нарезая, посолите и поперчите.
Close the lid of the pressure cooker, select the stewing mode and set the cooking time to 4-5 hours. If the pieces of venison are not very large, the cooking time can be reduced to 2-3 hours. After completing the regime, do not immediately remove the meat from the bowl, but leave it in the broth for 20-30 minutes.
Закройте крышку скороварки, выберите режим тушения и выставьте время приготовления 4-5 часов. Если куски оленины получились не очень крупными, время приготовления можно сократить до 2-3 часов. После завершения режима не вынимайте мясо сразу из чаши, а оставьте его в бульоне на 20-30 минут.
Arrange the meat in portions and sprinkle finely chopped herbs on top, such as parsley, onion, dill. Boiled carrots and onions can be served with meat as a side dish, cutting them into strips and half rings.
Разложите мясо порционно и посыпьте сверху мелко нарезанной зеленью, например, петрушкой, луком, укропом. Отварные морковь и лук можно подать к мясу в качестве гарнира, нарезав их соломкой и полукольцами.