Check all required ingredients and work surface. Wash the vegetables and dry with a paper towel. Peel the garlic.
Проверьте все необходимые ингредиенты и рабочую поверхность. Овощи помойте и просушите бумажным полотенцем. Чеснок очистите.
Place clean and dry jars and lids in a cold oven, turn on the oven to preheat to 120 ⁰C and turn it off after 13-15 minutes.
Чистые и сухие банки и крышки поместите в холодную духовку, включите духовку разогреваться до 120 ⁰С и выключите ее через 13–15 минут.
Cut the eggplants into small cubes.
Баклажаны нарежьте небольшим кубиком.
Remove the stem and seeds from the bell pepper and cut into medium cubes. Cut the onion into medium cubes too.
У болгарского перца удалите плодоножку и семяна, нарежьте средним кубиком. Лук тоже нарежьте средним кубиком.
Cut the tomatoes into slices.
Помидоры нарежьте дольками.
Heat a saucepan with vegetable oil.
Разогрейте сотейник с растительным маслом.
Place vegetables, salt and sugar in the pan. Simmer vegetables for 30–35 minutes.
Выложите на сковороду овощи, соль и сахар. Тушите овощи в течение 30–35 минут.
Then add vinegar and allspice to the vegetables. Mix the vegetables thoroughly and place them in portioned jars. Let the lecho brew for 1 day. Bon appetit!
Затем добавьте к овощам уксус и душистый перец. Тщательно перемешайте овощи и разложите их по порционным банкам. Дайте лечо настояться 1 день. Приятного аппетита!
Eggplant lecho is an excellent vegetarian appetizer or a complete side dish for meat dishes.
Лечо из баклажанов — отличная вегетарианская закуска или полноценный гарнир к мясным блюдам.