Check all required ingredients and work surface. Wash the vegetables and dry with a paper towel. Peel the garlic.
Проверьте все необходимые ингредиенты и рабочую поверхность. Овощи помойте и просушите бумажным полотенцем. Чеснок очистите.
Place clean and dry jars and lids in a cold oven, turn on the oven to preheat to 120 ⁰C and turn it off after 13-15 minutes.
Чистые и сухие банки и крышки поместите в холодную духовку, включите духовку разогреваться до 120 ⁰С и выключите ее через 13–15 минут.
Cut the eggplant into rings.
Баклажан нарежьте кольцами.
Cut the onion into thin half rings.
Лук нарежьте тонкими полукольцами.
Chop the garlic and parsley.
Чеснок и петрушку измельчите.
Heat a frying pan with vegetable oil.
Разогрейте сковороду с растительным маслом.
Fry the eggplant until tender, stirring for 5-7 minutes.
Обжарьте баклажаны до готовности, помешивая, в течение 5–7 минут.
Prepare the marinade. Pour water into a saucepan, add salt, black peppercorns, coriander and bay leaf. Bring water to a boil and remove from heat.
Приготовьте маринад. В кастрюлю налейте воды, добавьте в нее соль, черный перец горошком, кориандр и лавровый лист. Доведите воду до кипения и снимите с огня.
Meanwhile, prepare the vegetables. In a deep bowl, mix eggplants with onions, garlic and herbs.
Тем временем подготовьте овощи. В глубокой миске смешайте баклажаны с луком, чесноком и зеленью.
Pour the hot marinade over the vegetables. Let sit for 2-3 minutes.
Залейте овощи горячим маринадом. Дайте настояться в течение 2–3 минут.
Transfer the vegetables with the marinade to a saucepan and bring everything together to a boil.
Переложите овощи с маринадом в сотейник и доведите все вместе до кипения.
Divide the dish into portioned jars. Let the eggplants with onions and garlic brew for 2-3 days. Bon appetit!
Разложите блюдо по порционным банкам. Дайте баклажанам с луком и чесноком настояться в течение 2–3 дней. Приятного аппетита!
Guests will definitely appreciate this salad in combination with warm baguette croutons.
Гости точно оценят такой салат в сочетании с теплыми гренками из багета.