Prepare all the ingredients. Peel and wash carrots and onions. Weigh out the required amount of ptitim, chicken breast. Remove the film from the breast, wash and dry.
Приготовьте все продукты. Очистите и помойте морковь, лук. Отвесьте нужно количество птитима, куриной грудки. Грудку очистите от пленки, помойте и обсушите.
Cut the chicken fillet into small pieces. Onions and carrots - cubes, grate the carrots.
Куриное филе нарежьте кусочками небольшого размера. Лук и морковь - кубиками, морковь натрите на тёрке.
Heat the oil in a frying pan, add the chicken there and fry until golden brown. Remove the chicken from the pan to a plate, cover to keep warm, and add the onions and carrots to the pan. Fry them together for 3-4 minutes.
В сковороде разогрейте масло, отправьте туда курицу и обжарьте до румяной корочки. Извлеките курицу из сковороды в тарелку, накройте, чтобы она не остыла, а в сковороду отправьте лук и морковь. Обжарьте их вместе 3-4 минуты.
Add the ptitim to the pan with the vegetables and stir. Make sure the paste is well oiled. Pour boiling water into the pan: it should be 2 times the volume of ptitim. Cook for approximately 10 minutes over low heat, covered. When the ptitim absorbs some of the water, grains will appear on the surface. Return the chicken to the pan, add salt, pepper, curry, stir. Cook for another 10 minutes until all the water is absorbed into the poultry. Stir the finished dish again.
Добавьте в сковороду с овощами птитим, перемешайте. Проследите, чтобы паста хорошо промаслилась. Налейте в сковороду кипяток: его должно быть в 2 раза больше объёма птитима. Готовьте приблизительно 10 минут на небольшом огне под крышкой. Когда птитим впитает в себя часть воды, крупинки покажутся на поверхности. Возвратите в сковороду курицу, добавьте соль, перец, карри, перемешайте. Готовьте ещё 10 минут, пока вся вода не впитается в птитим. Готовое блюдо ещё раз перемешайте.
Place the dish in a heap on a leaf of green lettuce. Garnish with cherry tomatoes, or, if desired, sprigs of parsley, dill or basil.
Блюдо выложите горкой на лист зеленого салата. Украсьте помидорами черри, или по желанию веточками зелени петрушки, укропа или базилика.