Preheat the oven to 180 degrees. Grate 50 grams of chocolate, cut the rest of the chocolate into small cubes. Chop the cashew nuts with a knife.
Разогрейте духовку до 180 градусов. 50 граммов шоколада натрите на терке, остальной шоколад нарежьте мелкими кубиками. Орехи кешью нарежьте ножом.
Combine oatmeal, crushed cashews, pumpkin seeds and sesame seeds in a bowl and stir.
Соедините в миске овсяные хлопья, дробленый кешью, тыквенные семечки и кунжут и перемешайте.
Place honey, olive oil, water and ground cinnamon in a saucepan. Heat, stirring constantly and do not bring to a boil. This will melt the honey and combine with the oil and water.
В сотейник выложите мед, оливковое масло, воду и молотую корицу. Нагрейте, постоянно помешивая и не доводя до закипания. Так мед растопится и соединится с маслом и водой.
Pour the liquid mixture into the bowl with the dry ingredients and stir to combine.
Влейте жидкую смесь в миску с сухими компонентами и перемешайте.
Cover a baking sheet with parchment paper and place the prepared mixture on it.
Противень застелите пергаментной бумагой и выложите на него готовую смесь.
Bake for 35-40 minutes, stirring the granola every 5 minutes.
Выпекайте 35–40 минут, каждые 5 минут перемешивая гранолу.
When the cereal is browned, add the pureed chocolate to the hot mixture.
Когда хлопья подрумянятся, добавьте в горячую смесь протертый шоколад.
Cool the finished granola and add the remaining chocolate, cut into small cubes.
Готовую гранолу охладите и добавьте в нее оставшийся шоколад, нарезанный мелкими кубиками.
For the perfect breakfast, add healthy homemade granola to Greek yogurt and garnish with fresh, seasonal berries.
Для идеального завтрака добавьте полезную домашнюю гранолу в греческий йогурт и украсьте ее свежими сезонными ягодами.