Check all required ingredients and work surface. Wash the vegetables and dry with a paper towel. Peel the garlic.
Проверьте все необходимые ингредиенты и рабочую поверхность. Овощи помойте и просушите бумажным полотенцем. Чеснок очистите.
Place clean and dry jars and lids in a cold oven, turn on the oven to preheat to 120 ⁰C and turn it off after 13-15 minutes.
Чистые и сухие банки и крышки поместите в холодную духовку, включите духовку разогреваться до 120 ⁰С и выключите ее через 13–15 минут.
Remove the stem and seeds from the bell pepper. Cut into thin slices.
У болгарского перца удалите плодоножку и семена. Нарежьте тонкими ломтиками.
Peel the apples from seeds and cut into slices.
Яблоки очистите от семян и нарежьте дольками.
Cut the garlic into slices.
Чеснок нарежьте пластинками.
Prepare the marinade. Pour 500 ml of water into a saucepan, add salt and vinegar. Bring the water to a boil. Place apples in boiling water and cook for 1-2 minutes. Remove the apples, but do not drain the water.
Приготовьте маринад. В кастрюлю налейте 500 мл воды, добавьте соль и уксус. Доведите воду до кипения. В кипящую воду опустите яблоки и готовьте 1-2 минуты. Достаньте яблоки, но не сливайте воду.
Bring the water from the apples to a boil again and place the peppers in the boiling water. Cook for 1-2 minutes. Do not drain the water.
Воду из-под яблок снова доведите до кипения и поместите в кипящую воду перец. Готовьте 1-2 минуты. Воду не сливайте.
Place garlic and allspice at the bottom of the serving jar.
На дно порционной банки выложите чеснок и душистый перец.
Then place the peppers and apples in the jar. Pour the hot marinade in which you cooked the apples and peppers over the bell peppers. Let the pepper steep for 2-3 days. Bon appetit!
Затем выложите в банку перец и яблоки. Залейте болгарский перец горячим маринадом, в котором вы варили яблоки и перец. Дайте перцу настояться в течение 2–3 дней. Приятного аппетита!
Guests will definitely appreciate this snack combined with warm baguette croutons.
Гости точно оценят такую закуску в сочетании с теплыми гренками из багета.