Prepare ingredients for homemade jellied meat. Wash the meat. Peel the carrots, onions and garlic. Pass the garlic through a press. Tip: Since the jellied meat will take a long time to cook, and the broth should be poured immediately after cooking, plan the time for preparing the dish in advance.
Подготовьте продукты для домашнего холодца. Мясо помойте. Почистите морковь, лук и чеснок. Чеснок пропустите через пресс. Совет: Так как варить холодец предстоит долго, а разливать бульон следует сразу по окончании готовки, заранее спланируйте время для приготовления блюда.
Cook the meat. Pour water into a large saucepan and add beef. Turn the heat to high. After the water boils, add peppercorns, onions and whole carrots, and a stalk of celery. Simmer for 5-6 hours without a lid on low heat. 15 minutes before the end of cooking, add salt, pepper, and bay leaf.
Сварите мясо. В большую кастрюлю налейте воду и выложите говядину. Включите сильный огонь. После того, как вода закипит, добавьте перец горошком, луковицы и морковь целиком, стебель сельдерея. Томите5-6 часов без крышки на минимальном огне. За 15 минут до конца варки посолите, поперчите, положите лавровый лист.
Start preparing jellied meat. Separate the meat from the bones. Chop finely with a knife. Strain the broth through a sieve, then through several layers of gauze. And the third time - through a double layer of paper kitchen towel. Place the meat on the bottom of the jellied dish, then the garlic. Pour in the broth and refrigerate for 6-8 hours.
Займитесь приготовлением холодца. Отделите мясо от костей. Мелко порубите ножом. Бульон процедите через сито, затем через несколько слоев марли. А в третий раз — через двойной слой бумажного кухонного полотенца. Выложите на дно формы для холодца мясо, затем чеснок. Залейте бульоном и уберите в холодильник на 6-8 часов.
Serve homemade jellied meat with mustard and bread.
Подавайте готовый домашний холодец с горчицей и хлебом.