Wash the chicken egg. Sift the flour through a sieve or loosen it with a whisk. Wash the parsley and dill, dry and finely chop.
Помойте куриное яйцо. Муку просейте через сито или разрыхлите венчиком. Зелень петрушки и укропа помойте, обсушите и мелко нарежьте.
Prepare the dough. Beat the egg in a bowl, add cream and stir. Then add salt, sifted flour and mix until smooth and thick.
Приготовьте тесто. В миске взбейте яйцо, добавьте сливки и перемешайте. Затем добавьте соль, просеянную муку и перемешайте до однородной густой консистенции.
Boil the dumplings. Pour the vegetable broth into the pan and bring it to a boil. Carefully scoop the dough with a teaspoon and place the dumplings into the boiling soup. After the dumplings float, cook the soup for another 3-5 minutes.
Отварите клецки. Налейте овощной бульон в кастрюлю и доведите его до кипения. Аккуратно набирайте тесто чайной ложкой и выкладывайте клецки в кипящий суп. После того, как клецки всплывут, варите суп еще 3-5 минут.
Serve the dumplings in the broth. Before serving, pour sour cream over them and sprinkle with parsley and dill.
Подавайте клецки в бульоне. Перед подачей полейте их сметаной и посыпьте зеленью петрушки и укропа.