Wash the egg. Separate 2 tbsp. l. water and cool it. Sift the flour. Prepare a bowl for mixing the dough, a spoon for forming the dumplings and a small pan. Wash the parsley and chop finely.
Помойте яйцо. Отделите 2 ст. л. воды и охладите ее. Просейте муку. Приготовьте емкость для смешивания теста, ложку для формирования клецек и небольшую кастрюлю. Зелень петрушки промойте и мелко порежьте.
Knead the dumpling dough. Break the egg into a mixing container, add salt and sunflower oil, beat the mixture with a mixer or fork. Add 2 tbsp. chilled water and stir. Continue stirring and add flour until you have a thick batter, similar in consistency to pancake batter. Leave it for 20 minutes in a warm place.
Замесите тесто для клецек. Разбейте яйцо в емкость для смешивания, добавьте соль и подсолнечное масло, взбейте смесь миксером или вилкой. Добавьте 2 ст.л. охлажденной воды и перемешайте. Продолжая помешивать, добавляйте муку, пока не получится густое тесто, по консистенции похожее на тесто для оладий. Оставьте его на 20 минут в теплом месте.
Form and boil the dumplings. Pour the broth into a small saucepan and put on fire. Bring to a boil. Using the tip of a teaspoon, scoop the dough and form a small ball on the spoon with your hands. Place the dumpling into the boiling broth. Place remaining dumplings in boiling water. Cook for about 4 minutes until the dumplings float, then scoop them out with a slotted spoon.
Сформируйте и отварите клецки. В небольшую кастрюлю налейте бульон и поставьте на огонь. Доведите до кипения. Кончиком чайной ложки зачерпните тесто и руками на ложке сформируйте небольшой комочек. Опустите клецку в кипящий бульон. Выложите в кипяток оставшиеся клецки. Варите около 4 минут, пока клецки не всплывут, затем выловите их шумовкой.
Pour the hot chicken broth into a clear soup bowl, add the boiled dumplings and sprinkle with finely chopped parsley.
Налейте горячий куриный бульон в прозрачную суповую миску, выложите туда отваренные клецки и посыпьте мелко порезанной зеленью петрушки.