Wash the chicken thoroughly under running water and dry with a paper towel. If necessary, remove any remaining feathers. Wash the vegetables, peel the onions, garlic and eggplants. Cut the eggplant into 1.5 cm cubes and soak in salted cold water for 15 minutes to remove the bitterness. Cut the onion into quarters of rings, the garlic into thin slices, the tomato and pepper into small cubes. To serve, wash the lettuce leaves and dry them on paper towels. Prepare a baking sheet, foil, thick thread, needle or toothpicks.
Курицу тщательно вымойте под проточной водой, обсушите бумажным полотенцем. При необходимости удалите остатки перьев. Вымойте овощи, почистите лук, чеснок и баклажаны. Баклажан нарежьте кубиками по 1,5 см и замочите в подсоленной холодной воде на 15 минут, чтобы избавиться от горечи. Лук порежьте четвертинками колец, чеснок — тонкими слайсами, помидор и перец — небольшими кубиками. Листья салата для подачи вымойте, обсушите на бумажных полотенцах. Приготовьте противень, фольгу, плотную нить, иголку или зубочистки.
Prepare the marinade and marinate the bird. In a deep container, combine vegetable oil, chicken seasoning, turmeric, paprika, suneli hops, rosemary, oregano, and salt. Mix the ingredients. Make several punctures in the carcass. Rub with marinade and leave for 30 minutes.
Приготовьте маринад и замаринуйте птицу. В глубокой емкости соедините растительное масло, приправу для курицы, куркуму, паприку, хмели-сунели, розмарин, орегано, соль. Перемешайте ингредиенты. В тушке сделайте несколько проколов. Натрите маринадом и оставьте на 30 минут.
Prepare the vegetable filling. Heat a frying pan with vegetable oil, add chopped vegetables and eggplants and fry for 5 minutes.
Приготовьте овощную начинку. Разогрейте сковороду с растительным маслом, выложите овощную нарезку с баклажанами и обжаривайте в течение 5 минут.
Fill the carcass with the filling and bake in the oven. Fill the chicken belly with vegetable filling, secure with toothpicks or sew up. Preheat the oven to 180 degrees. Place the stuffed chicken on a greased baking sheet, place in the oven and bake for 90 minutes. Every 15 minutes, water the carcass with the released juice. Once cooking is complete, remove the strings or toothpicks.
Наполните тушку начинкой и запеките в духовке. Заполните брюшко курицы овощной начинкой, скрепите зубочистками или зашейте. Разогрейте духовку до 180 градусов. Положите фаршированную курицу на противень, смазанный маслом, поставьте в духовой шкаф и запекайте в течение 90 минут. Через каждые 15 минут поливайте тушку выделившимся соком. По окончании приготовления уберите нити или зубочистки.
Cover a wide flat dish with lettuce leaves, place stuffed chicken on a green “pillow” and serve.
Широкое плоское блюдо застелите листьями салата, выложите на зеленую "подушку" фаршированную курицу и подавайте к столу.