Wash the cucumbers thoroughly. Wash the greens and dry on paper towels. Peel the garlic and cut into slices. Wash jars and lids thoroughly with baking soda and dry. Prepare your seamer. Prepare mashed potatoes to serve.
Огурцы тщательно вымойте. Зелень вымойте и обсушите на бумажных полотенцах. Чеснок очистите и нарежьте слайсами. Банки и крышки тщательно вымойте с пищевой содой и просушите. Приготовьте закаточную машинку. Приготовьте картофельное пюре для подачи.
Prepare the cucumbers. Place the cucumbers in a bowl, cover with cold water, add a little salt if desired and leave for 5 hours. Then wash the cucumbers again and trim the ends at both ends.
Подготовьте огурцы. Огурцы выложите в таз, залейте холодной водой, по желанию добавьте немного соли и оставьте на 5 часов. Затем огурцы еще раз вымойте и обрежьте кончики с двух концов.
Fill the jars with cucumbers and spices. Place currant, cherry, horseradish leaves, dill umbrellas, allspice peas, bay leaves and garlic into the prepared jars. Arrange the cucumbers, placing the larger ones vertically and the smaller ones on top.
Заполните банки огурцами и пряностями. В подготовленные банки положите листья смородины, вишни, хрена, зонтики укропа, горошины душистого перца, лавровый лист и чеснок. Уложите огурцы, размещая плоды большего размера вертикально, а меньшего сверху.
Use the double fill method. Boil water, then carefully fill the jars with boiling water up to the neck. Cover with lids and leave for 10-15 minutes. At this time, put the second portion of water to boil. Then drain the water from the jars and repeat the procedure.
Примените метод двойной заливки. Вскипятите воду, затем аккуратно залейте банки кипятком до самого горлышка. Накройте крышками и оставьте на 10-15 минут. В это время поставьте кипятиться вторую порцию воды. Затем воду с банок слейте и повторите процедуру.
Preserve the cucumbers. Put salt and sugar in jars, add vinegar. Pour boiling water until the liquid slightly overflows. This will remove air and avoid fermentation. Dip the metal lids into boiling water and immediately seal the jars. Shake several times to dissolve the salt and sugar. Turn over and leave to cool. Then store in a dry, dark, cool place.
Законсервируйте огурцы. Положите в банки соль и сахар, добавьте уксус. Залейте кипятком так, чтобы жидкость немного перелилась через край. Это позволит удалить воздух и избежать брожения. Металлические крышки окуните в кипяток и сразу же закатайте банки. Встряхните несколько раз, чтобы соль и сахар растворились. Переверните и оставьте остывать. Затем перенесите на хранение в сухое, темное, прохладное место.
Serve pickled cucumbers with mashed potatoes.
Маринованные огурцы подайте к столу с картофельным пюре.