Prepare ingredients for cooking. Rinse the gutted chicken thoroughly. Make cuts on both sides along the ridge and remove it along with the tail. Then remove the ribs, breast bone, thymus and pelvic bones so that only the carcass with wings and legs remains. Remove the remaining feathers from the skin using tweezers and trim off excess fat. Wash and dry the chicken fillet. Wash and chop greens, mushrooms and fresh vegetables. Soak the nuts in hot water.
Подготовьте продукты для приготовления. Потрошеную курицу тщательно промойте. Сделайте надрезы с двух сторон вдоль хребта и удалите его вместе с гузкой. Затем удалите ребра, грудную кость, вилочковую кость и кости таза, чтобы осталась только тушка с крыльями и ножками. Остатки перьев с кожи удалите при помощи пинцета и обрежьте лишний жир. Куриное филе помойте и обсушите. Зелень, грибы и свежие овощи помойте и нарежьте. Орехи замочите в горячей воде.
Season the chicken. Place the prepared chicken comfortably and smooth out the skin. Season with salt, pepper and sprinkle evenly with garlic powder.
Приправьте курицу. Удобно уложите подготовленную курицу, выровняйте кожу. Посолите, поперчите и посыпьте равномерно чесночным порошком.
Make minced meat. Cut the chicken breast into several large pieces and chop. Add cream, salt, ground nutmeg and mix everything until smooth.
Сделайте фарш. Куриную грудку нарежьте на несколько крупных частей и измельчите. Добавьте сливки, соль, молотый мускатный орех и смешайте все до однородности.
Prepare the filling. Separate the white from the yolk. Beat the egg white with a mixer until foamy. Heat a frying pan, add ghee and add chopped mushrooms. Fry until cooked, stirring, over medium heat. Add fried mushrooms, green onions, and nuts to the minced chicken. While mixing, carefully fold in the beaten egg white.
Приготовьте начинку. Отделите белок от желтка. Взбейте яичный белок миксером до пены. Разогрейте сковороду, добавьте топленое масло и выложите нарезанные кусочки грибов. Обжаривайте до готовности, помешивая, на среднем огне. В куриный фарш добавьте обжаренные грибы, зеленый лук, орехи. В процессе перемешивания аккуратно введите взбитый белок.
Fill the chicken with the filling. Place the chicken carcass cut side up and place the minced meat inside. Distribute the filling evenly. Draw according to your taste. Lift the skin over the minced meat and secure the edges with toothpicks. Then tie the legs with thread, tuck the wings to the back and tie the chicken with thread like a sausage. Place the chicken in a baking dish with the back facing up. Turn the oven to 180 degrees.
Наполните курицу начинкой. Расположите куриную тушку разрезом вверх и положите внутрь фарш. Равномерно распределите начинку. Почерчите по вкусу. Поднимите кожу над фаршем и скрепите края зубочистками. Затем свяжите ножки нитью, подверните крылья к спинке и перевяжите курицу нитью, как колбасу. Уложите курицу в форму для запекания спинкой вверх Включите духовку на 180 градусов.
Prepare chicken galantine. Place the baking dish in the preheated oven and bake for 10-15 minutes until a crust forms. Then carefully turn the chicken breast side up and bake for another 30 minutes. Baste the chicken with any of its juices. Transfer the finished chicken to a plate, cover with foil and let it cool to room temperature.
Приготовьте галантин из курицы. Форму для запекания поставьте в разогретую духовку и запекайте 10-15 минут до образования корочки. Затем осторожно переверните курицу грудкой вверх и запекайте еще 30 минут. Поливайте курицу выделяющимся соком. Готовую курицу переложите на блюдо, накройте фольгой и дайте ей остыть до комнатной температуры.
Serve the whole chicken galantine on a large platter, cutting into portions at the table. Garnish the dish with sour cream or parsley and fresh vegetables.
Подавайте галантин из курицы целиком на большом блюде, разрезав на порционные куски уже за столом. Украсьте блюдо сметаной или зеленью петрушки и свежими овощами.