Prepare ingredients for chicken stuffed with mushrooms. Wash the mushrooms, dry them, cut into plastic pieces. Peel the onions and garlic. Pass 4 cloves through a press, finely chop the remaining two with a knife. Wash the chicken and dry it. Cut the onion into half rings. Grate the cheese on a medium grater. Tip: Cast iron or ceramic dishes with high sides are great for roasting chicken. It heats up evenly, so the chicken will not burn, but will cook evenly.
Подготовьте продукты для курицы, фаршированной грибами. Помойте грибы, обсушите, нарежьте пластиками. Почистите лук и чеснок. 4 зубчика пропустите через пресс, остальные два мелко порубите ножом. Курицу вымойте, обсушите. Лук нарежьте полукольцами. Сыр натрите на средней терке. Совет: Для запекания курицы отлично подходит чугунная или керамическая посуда с высокими бортиками. Она равномерно прогревается, поэтому курица не будет пригорать, а пропечется равномерно.
Marinate the chicken. Grease the carcass inside and outside with vegetable oil, rub with garlic, chicken seasoning, paprika, pepper, and salt. Leave the chicken to marinate for 1.5 hours.
Замаринуйте курицу. Смажьте тушку внутри и снаружи растительным маслом, натрите чесноком, приправой для курицы, паприкой, перцем, солью. Оставьте курицу мариноваться 1,5 часа.
Prepare the filling. In a frying pan in vegetable oil, fry the mushrooms for 15 minutes until excess moisture evaporates. Add butter, onion and minced garlic. Fry, stirring, for another 4-5 minutes. Salt, pepper, add cheese, stir.
Приготовьте начинку. В сковороде на растительном масле обжарьте грибы 15 минут до выпаривания лишней влаги. Добавьте сливочное масло, лук и рубленый чеснок. Жарьте, помешивая, еще 4-5 минут. Посолите, поперчите, добавьте сыр, перемешайте.
Cook chicken stuffed with mushrooms in the oven. Stuff the chicken with the filling. Secure the seam with toothpicks. Tie the legs. Wrap the tips of the wings with foil to prevent them from burning. Bake the chicken for 1.5 hours at 180°C, periodically brushing the bird with juice from the bottom of the pan.
Приготовьте курицу, фаршированную грибами в духовке. Курицу нафаршируйте начинкой. Скрепите шов зубочистками. Ножки свяжите. Кончики крылышек обмотайте фольгой, чтобы не подгорели. Запекайте курицу 1,5 часа при 180°С, периодически смазывая птицу соком со дна формы.
Serve baked chicken with boiled potatoes and fresh vegetable salad.
Подавайте запеченную курицу с отварным картофелем и салатом из свежих овощей.