Remove the top leaves and stalks from the cabbage and chop with a shredder. Peel the onions and carrots. Grate the carrots and cut the onion into small cubes. Heat the kefir a little, it should be at a temperature of 30-35 degrees. Thaw the frozen chanterelles at room temperature, place in a colander to drain excess liquid. Prepare a baking tray.
У капусты удалите верхние листы и кочерыжку, измельчите шинковкой. Лук и морковь почистите. Морковь натрите на терке, лук нарежьте кубиками небольшого размера. Немного подогрейте кефир, он должен быть температурой 30-35 градусов. Замороженные лисички разморозьте при комнатной температуре, откиньте на дуршлаг, чтобы стекла лишняя жидкость. Приготовьте противень для выпечки.
Knead the dough. Sift the flour through a sieve, mix with dry yeast, salt and sugar. Beat the egg, add kefir and vegetable oil, mix. Combine the flour with the butter-egg mixture, knead into an elastic dough and leave at room temperature for 1 hour.
Замесите тесто. Муку просейте через сито, смешайте с сухими дрожжами, солью и сахаром. Яйцо взбейте, добавьте кефир и растительное масло, смешайте. Соедините муку с масляно-яичной смесью, замесите эластичное тесто и оставьте при комнатной температуре на 1 час.
While the dough is rising, make the filling. Place the cabbage in a saucepan, add a little water and simmer for 7-10 minutes. Pour vegetable oil into a frying pan, heat it, add onions, carrots and mushrooms. Cook for 15 minutes. Combine the bases, season with salt, stir and cool.
Пока тесто подходит, сделайте начинку. Капусту положите в сотейник, влейте немного воды и потушите 7-10 минут. На сковороду налейте растительное масло, разогрейте, положите лук, морковь и грибы. Готовьте 15 минут. Соедините основы, приправьте солью, перемешайте и остудите.
Form and bake the pie. Divide the dough into 2 parts, roll each into a layer according to the size of the baking sheet. Form a pie: first layer of dough - filling - second layer of dough. Pinch the edges. Make punctures on top in several places with a fork. Let the workpiece stand for 10-15 minutes. Grind the yolk with 1 tsp. water, brush the top of the pie. Place in an oven preheated to 160 degrees and bake for 60 minutes.
Сформируйте и испеките пирог. Тесто разделите на 2 части, каждую раскатайте в пласт по размеру противня. Сформируйте пирог: первый пласт теста — начинка — второй пласт теста. Края защипните. Сверху в нескольких местах сделайте проколы вилкой. Дайте заготовке постоять 10-15 минут. Желток разотрите с 1 ч.л. воды, смажьте верх пирога. Поставьте в духовой шкаф, разогретый до 160 градусов, и выпекайте 60 минут.
Cut the cabbage pie with mushrooms into portions and place on a wide flat dish. Serve with a cup of hot aromatic coffee.
Капустный пирог с грибами разрежьте на порции, выложите на широкое плоское блюдо. Подавайте с чашечкой горячего ароматного кофе.