Prepare the ingredients for the currant pie. Wash and dry the berries. Tip: All products should be at room temperature.
Подготовьте продукты для пирога со смородиной. Ягоду помойте и обсушите. Совет: Все продукты должны быть комнатной температуры.
Prepare the dough. Mix flour with salt and baking powder, sift. In a separate container, mix eggs with sugar. Beat with a mixer at high speed until fluffy foam is obtained and the sugar is completely dissolved. Add sour cream. While stirring, add flour mixture. Stir.
Приготовьте тесто. Смешайте муку с солью и разрыхлителем, просейте. В отдельной емкости смешайте яйца с сахаром. Взбейте миксером на высокой скорости, чтобы получилась пышная пена, а сахар полностью растворился. Добавьте сметану. Помешивая, всыпьте мучную смесь. Перемешайте.
Prepare the berries. Sprinkle the currants with flour so that the berries do not sink to the bottom of the dough pan.
Подготовьте ягоды. Присыпьте смородину мукой для того, чтобы ягоды не спускались на дно формы с тестом.
Bake currant pie. Preheat the oven to 180 degrees. Grease a baking dish with vegetable oil. Place half of the dough, distributing it evenly. Lay out some of the berries. Fill with the remaining dough. Place some berries on top again. Bake for 40 minutes until golden brown.
Запеките смородиновый пирог. Разогрейте духовку до 180 градусов. Форму для выпечки смажьте растительным маслом. Выложите половину теста, равномерно распределяя его. Выложите часть ягод. Залейте оставшимся тестом. Сверху снова разместите немного ягод. Запекайте 40 минут до румяной корочки.
Serve currant pie with tea warm or cold.
Подавайте пирог со смородиной к чаю в теплом или холодном виде.