Wash the strawberries first and remove the stems. Dry a little and cut lengthwise into halves. Place the milk and juice to dissolve the gelatin in the refrigerator in advance to cool. Wash the eggs and separate the whites from the yolks in two of them. Prepare a springform pan with a diameter of 21-23 cm - it is more convenient to cook Tyrolean pie in it. Tip: to avoid wasting time infusing gelatin, use quick gelatin, which does not require time to swell.
Клубнику предварительно вымойте и удалите плодоножки. Немного обсушите и нарежьте вдоль на половинки. Молоко и сок для растворения желатина заранее уберите в холодильник, чтобы они охладились. Вымойте яйца и в двух из них отделите белки от желтков. Подготовьте разъемную форму диаметром 21-23 см — в ней тирольский пирог готовить удобнее. Совет: чтобы не тратить время на настаивание желатина, используйте быстрый желатин, который не требует времени на набухание.
Prepare a sponge cake. In a container, beat the whites with sugar until fluffy and light. Add two yolks at a time, beating the mixture after adding each. Add flour, starch and lemon zest to the mixture. Stir gently. Line a baking pan with parchment and pour the dough into the pan. Preheat the oven to 170 degrees and bake the dough for 20-25 minutes. Leave the finished biscuit in the mold and cool.
Приготовьте бисквит. В емкости взбейте белки с сахаром до состояния пышной светлой массы. Добавьте по очереди два желтка, взбивая смесь после добавления каждого. Всыпьте в смесь муку, крахмал и лимонную цедру. Аккуратно перемешайте. Застелите форму для выпекания пергаментом и выложите тесто в форму. Разогрейте духовку до 170 градусов и выпекайте тесто в течение 20-25 минут. Готовый бисквит оставьте в форме и остудите.
Make a cream. Pour 2 tbsp gelatin. l. milk and place on low heat. Stirring until the gelatin is completely dissolved. In a bowl, beat eggs, sugar and starch until fluffy. Pour the remaining milk into a saucepan and bring to a boil. Pour some of the milk into the egg mixture in a thin stream and stir. Pour the mixture into a saucepan with milk. Cook the cream over medium heat, stirring until it thickens. Remove from heat and add gelatin to the cream. Cover the cream with film and cool.
Сделайте крем. Залейте желатин 2 ст. л. молока и поставьте на минимальный огонь. Помешивая, доведите желатин до полного растворения. В миске взбейте яйца, сахар и крахмал до пышности. Оставшееся молоко налейте в кастрюлю и доведите до кипения. Часть молока тонкой струйкой влейте в яичную смесь и размешайте. Перелейте смесь в кастрюлю с молоком. Варите крем на среднем огне, помешивая, пока он не загустеет. Снимите с огня и добавьте в крем желатин. Крем накройте пленкой и остудите.
Boil the syrup and soak the dough. Combine water and sugar in a saucepan and bring to a boil, stirring until the sugar dissolves. Finally, add lemon juice to the syrup. Let the syrup cool until warm and soak the sponge cake with it.
Сварите сироп и пропитайте тесто. В сотейнике смешайте воду, сахар и доведите до кипения, размешивая, чтобы растворился сахар. В конце добавьте в сироп лимонный сок. Дайте сиропу остыть до теплого состояния и пропитайте им бисквит.
Prepare jelly from juice and strawberries. Pour two packages of gelatin into a saucepan and fill with strawberry juice. Place the mixture over low heat and, stirring constantly, completely dissolve the gelatin. Cool slightly, then refrigerate for 40 minutes, checking periodically to ensure the jelly does not harden too much.
Приготовьте желе из сока и клубники. Две упаковки желатина высыпьте в кастрюлю и залейте клубничным соком. Поставьте смесь на минимальный огонь и, постоянно размешивая, полностью растворите желатин. Немного остудите, затем уберите в холодильник на 40 минут, периодически проверяя, чтобы желе не застыло слишком сильно.
Make Tyrolean strawberry pie. Whip the cream to soft peaks and mix into the cream. Place the cream on the sponge cake, smooth it out and put it in the refrigerator for 30-40 minutes. Then remove the pie pan from the refrigerator and place the sliced strawberries on top of the cream, lightly pressing them into the cream. Gently spoon the slightly thickened jelly over the strawberries. To allow the jelly to set completely, refrigerate the pie overnight.
Приготовьте тирольский пирог с клубникой. Взбейте сливки до мягких пиков и смешайте с кремом. Выложите крем на бисквит, разровняйте и уберите в холодильник на 30-40 минут. Затем форму с пирогом выньте из холодильника и поверх крема выложите нарезанную клубнику, слегка вдавливая ее в крем. Немного загустевшее желе аккуратно вылейте ложкой поверх клубники. Чтобы желе полностью застыло, уберите пирог в холодильник на ночь.
Tyrolean strawberry pie does not require additional decoration and looks impressive whole and cut. Remove it from the mold, transfer it to a flat dish and serve completely cooled, cut into neat portions. A glass of iced tea would go well with this pie.
Тирольский пирог с клубникой не требует дополнительного украшения и эффектно выглядит целым и в разрезе. Выньте его из формы, переложите на плоское блюдо и подайте к столу полностью охлажденным, нарезанным на аккуратные порции. К такому пирогу подойдет стакан холодного чая.