Cherries for the pie can be taken frozen; after defrosting, they do not lose either their shape or taste. Thaw it in a colander in advance to prevent excess moisture from accumulating. But it’s better to take only fresh strawberries - first wash them and peel them from the stems. Sift the flour through a sieve in advance, and remove the butter from the refrigerator an hour before cooking. Cut the washed strawberries into 2-4 parts depending on size, and drain the excess juice from the cherries. Tip: the taste of the pie depends on the quality of the products used for baking. It is important to choose good butter and fresh eggs so that the cake turns out crumbly and soft.
Вишню для пирога можно брать замороженную, после разморозки она не теряет ни форму, ни вкусовые качества. Заранее ее разморозьте в дуршлаге, чтобы не скапливалась лишняя влага. А вот клубнику лучше брать только свежую - предварительно вымойте ее и очистите от плодоножек. Муку заранее просейте через сито, а сливочное масло за час до готовки достаньте из холодильника. Вымытую клубнику разрежьте на 2-4 части в зависимости от размера, а с вишни слейте лишний сок. Совет: вкус пирога зависит от качества продуктов, которые используются для выпечки. Важно выбрать хорошее сливочное масло и свежие яйца, чтобы пирог получился рассыпчатым и мягким.
Prepare the dough. Combine flour and sugar. Add soft butter and whisk well until smooth. Add eggs to the butter mixture one at a time, beating the mixture well after each egg. Pour milk into a bowl and add orange zest. Stir the dough with a spoon until smooth, similar in thickness to sour cream.
Приготовьте тесто. Соедините муку с сахаром. Добавьте мягкое сливочное масло, хорошо разотрите венчиком до однородной массы. По одному в масляную смесь добавьте яйца, хорошо растирая смесь после каждого яйца. Влейте в миску молоко и добавьте апельсиновую цедру. Размешайте тесто ложкой до однородной массы, по густоте похожей на сметану.
Bake a pie. Turn on the oven to preheat to 180 degrees. Line a baking pan with parchment and pour half of the dough. Arrange the berries on the dough in random order and completely cover the top with the remaining dough. Smooth the top of the pie and place the pie in the oven for 50 minutes until cooked through - until well browned.
Испеките пирог. Включите духовку разогреваться до 180 градусов. Форму для выпечки застелите пергаментом и вылейте половину теста. Ягоды разложите на тесте в произвольном порядке и полностью накройте сверху оставшимся тестом. Верх пирога разровняйте и поставьте пирог в духовку на 50 минут до готовности — пока он хорошо не зарумянится.
Serve the finished pie with cherries and strawberries hot, sprinkled with coconut flakes. The pie can be served for dessert after lunch or for breakfast along with a cup of hot coffee.
Готовый пирог с вишней и клубникой подавайте к столу горячим, посыпав кокосовой стружкой. Пирог можно подать на десерт после обеда или на завтрак вместе с чашкой горячего кофе.