To prepare shortcrust pastry, the butter must be cold, so first put it in the refrigerator for 2 hours. Sort the strawberries in advance, remove the stems and wash the berries well. To prevent the strawberries from adding moisture to the shortbread dough, dry the berries on a paper towel. Sift the flour first to make the dough softer and tastier. Wash the eggs and separate the yolks from the whites. Line a baking dish with baking paper.
Для приготовления песочного теста сливочное масло должно быть холодным, поэтому предварительно уберите его в холодильник на 2 часа. Клубнику заранее переберите, удалите плодоножки и хорошо вымойте ягоды. Чтобы клубника не добавила влажности песочному тесту, ягоды обсушите на бумажном полотенце. Муку предварительно просейте, чтобы тесто получилось нежнее и вкуснее. Вымойте яйца и в двух отделите желтки от белков. Форму для выпечки застелите пекарской бумагой.
Prepare shortbread dough. Cut the cold butter into small cubes and place in a deep bowl. Add the sifted flour and sugar and further chop the mass with a knife. Add the chicken egg and knead the dough. Transfer the dough to the baking pan and smooth it with your hands along the bottom and sides. Place the pan with the dough in the refrigerator for 40 minutes.
Приготовьте песочное тесто. Холодное масло нарежьте небольшими кубиками и переложите в глубокую миску. Добавьте просеянную муку и сахар и дополнительно порубите массу ножом. Добавьте куриное яйцо и вымесите тесто. Переложите тесто в форму для выпекания и разровняйте его руками по дну и бортикам. Уберите форму с тестом в холодильник на 40 минут.
Cook the cream. In a container, mix the yolks, sugar and vanilla sugar, flour and one third of the milk well. Pour the rest of the milk into a thick-bottomed saucepan and heat without boiling. Add the yolk mixture and mix well. Cook the cream over low heat until it thickens. Remove from heat, cool and add butter, cut into pieces. Stir the cream until the butter is completely dissolved, and then cool.
Сварите крем. В емкости хорошо перемешайте желтки, сахар и ванильный сахар, муку и одну треть молока. Остальное молоко перелейте в сотейник с толстым дном и нагрейте, не доводя до кипения. Добавьте желтковую массу и хорошо перемешайте. Варите крем на минимальном огне, пока не загустеет. Снимите с огня, остудите и добавьте сливочное масло, нарезанное кусочками. Вымешивайте крем до полного растворения масла, а затем остудите.
Bake the pie crust. Turn on the oven to preheat to 200 degrees. Remove the form with the dough from the refrigerator and often pierce it in several places with a fork. Place parchment paper on top so that it completely covers the entire dough and sprinkle it with a load - beans or peas - to the very top so that the dough does not rise during baking. Bake the dough for 20 minutes, then remove the weight and bake for another 5 minutes. Cool the finished cake completely.
Испеките основу для пирога. Включите духовку разогреваться до 200 градусов. Форму с тестом достаньте из холодильника и часто проколите в нескольких местах вилкой. Сверху выложите пергаментную бумагу, чтобы она полностью накрывала все тесто и присыпьте до самого верха грузом — фасолью или горохом, чтобы тесто при выпечке не поднялось. Выпекайте тесто в течение 20 минут, затем уберите груз и пеките еще 5 минут. Готовый корж полностью остудите.
Decorate the pie with cream and berries. Spread two-thirds of the clean strawberries evenly on the shortbread base of the pie. Spread the custard on top. Cut the remaining strawberries in half lengthwise and decorate the top of the pie. Place the finished custard pie with strawberries in the refrigerator for 6 hours.
Украсьте пирог кремом и ягодами. Две трети чистой клубники равномерно разложите на песочной основе пирога. Сверху распределите заварной крем. Оставшуюся клубнику разрежьте вдоль на половинки и украсьте ими верх пирога. Готовый заварной пирог с клубникой уберите в холодильник на 6 часов.
Strawberry quiche is best served chilled to prevent the custard from escaping when cut. Cut the pie with a sharp knife, sprinkle a little powdered sugar around the edges and garnish with sprigs of fresh lemon balm before serving.
Клубничный пирог с заварным кремом лучше подавать к столу охлажденным, чтобы заварной крем не вытекал при разрезании. Нарежьте пирог острым ножом, немного присыпьте по краям сахарной пудрой и украсьте перед подачей веточками свежей мелиссы.